Τετάρτη 3 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ: «... Κοντά, λοιπόν, στα πλοία χαμηλού κόστους για την εξυπηρέτηση του νησιωτικού πληθυσμού, η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις σε πολυτελέστερα, ταχύπλοα σκάφη για την ικανοποίηση της τουριστικής ζήτησης. Και οι επενδύσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνον αν αφεθούν ελεύθεροι οι εφοπλιστές της ακτοπλοΐας να καθορίζουν χωρίς δεσμεύσεις και βάσει των νόμων της ελεύθερης αγοράς την τιμολογιακή πολιτική αυτών των νέων πλοίων, ώστε να είναι εφικτή η κερδοφορία τους, η απόσβεση των επενδύσεων και η ανανέωση του στόλου τους...

...Η εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού δεν πρέπει να συγχέεται με τις προϋποθέσεις της τουριστικής ανάπτυξης. Οι νησιώτες θα έχουν την επιλογή του διατιμημένου εισιτηρίου με συμβατικό σκάφος. Αν επιθυμούν μεγαλύτερη άνεση, θα πρέπει κι αυτοί να καταβάλουν το αντίτιμο» (Από το κύριο άρθρο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

Η... ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: «Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η κατάσταση στο χώρο αυτό και κυρίως προς τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα είναι απαράδεκτη και τραγική, υπονομεύει την προσπάθεια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου να επιβιώσουν σε ένα τουριστικό περιβάλλον που δοκιμάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια και προβάλλει την εικόνα ενός κράτους προχειρότητας και ανευθυνότητας, μιας κυβέρνησης επιεικώς βαρήκοης» (Το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Η... ΔΙΑΨΕΥΣΗ: «Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του γενικού πλαισίου του ασφαλιστικού μέσα στην τετραετία που διανύουμε, δηλαδή δεν υπάρχει θέμα αλλαγής των ορίων ηλικίας, μείωσης των συντάξεων, κλπ., δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας έτσι σε δημοσιεύματα που προέβλεπαν αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών» (Από τα ρεπορτάζ των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ