Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καμιά έκπληξη

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ που... πάγωσε από την έκπληξη και... έμεινε με ανοιχτό το στόμα από τις εξελίξεις στο Ελσίνκι; Από την αποδοχή δηλαδή της υποψηφιότητας της Τουρκία και την εκπόνηση σχετικού κειμένου; Δε νομίζουμε...

Αλλωστε η επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα είναι πολύ πρόσφατη, ενώ... πολύ τα μάσαγαν και ο Σημίτης και ο Γ. Παπανδρέου για να περιμένει κανείς οτιδήποτε διαφορετικό.

Τον πρωθυπουργό, πάντως, τον είδαμε... αρκετά άνετο στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την εξέλιξη. Κι αυτό, φυσικά, δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση.

Ε, μετά από τόσα χρόνια πρωθυπουργίας έχει μάθει να υποκρίνεται ο άνθρωπος. Ασε, που είχε και μπόλικο χρόνο, για να προετοιμαστεί.

ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ που πρέπει να παραδεχτούμε τους Κοινοτικούς είναι στην επιλογή... μεσάζοντα. Του ανθρώπου, δηλαδή, που μετέφερε το «χαμπέρι» στην τουρκική κυβέρνηση! Χαβιέ Σολάνα! Τι καλύτερο;

Ο εν λόγω κύριος... φημίζεται για τις διπλωματικές αρετές του, πρακτικά δείγματα των οποίων είχαμε πολύ πρόσφατα την ευκαιρία να δούμε στην αμερικανική επίθεση στη Γιουγκοσλαβία.

Ισως, να είναι και ολίγον... συμβολικό το θέμα. Δηλαδή, από τη μια η Ελλάδα, από την άλλη η Τουρκία, στη μέση η Ευρωπαϊκή Ενωση και ο πρώην γραμματέας του ΝΑΤΟ να τα κανονίζουν κι από πάνω οι ΗΠΑ να εποπτεύουν!

Πάνω - κάτω, πάντως, έτσι είναι τα πράγματα τα τελευταία 25 χρόνια και το τι είδους... προκοπή είδαμε, το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά!

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τις εκλογές, όμως, ο πρωθυπουργός δε μας διαφώτισε περισσότερο. Απλά, μας ανακοίνωσε τα αυτονόητα. Είμαστε, λέει, σε προεκλογική περίοδο, με ορίζοντα την 26η Μαρτίου...

Ναι, αλλά μέχρι τις 26 Μάρτη υπάρχουν τόσες και τόσες Κυριακές... Σε ποια απ' αυτές θα γίνουν οι εκλογές; Προφανώς, θέλει να κρατήσει μυστική την ακριβή ημερομηνία. Είμαστε που είμαστε στριμωγμένοι, σου λέει, να μην έχω κι εγώ ένα ατού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ