Τετάρτη 3 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προκαλεί ο υφυπουργός Πολιτισμού...

Είναι «απίθανη» τελικά η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού. Ενώ η κυβέρνηση δεν αυξάνει τα κονδύλια για την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ενώ αναγκάζει το εξειδικευμένο συμβασιουχικό προσωπικό της να τρέχει στα δικαστήρια για να κρατήσει τις θέσεις του, ενώ οι ανάγκες σε υποδομές και προσωπικό είναι τεράστιες, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Π. Τατούλης, έστειλε εγκύκλιο στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ «για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας»!

Προσπερνώντας, λοιπόν, με προκλητική ευκολία τα συσσωρευμένα προβλήματα, ο υφυπουργός «διαπίστωσε προσωπικά» την «ταλαιπωρία επισκεπτών στο εκδοτήριο εισιτηρίων του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης την 20/07/05, αλλά και τις διαμαρτυρίες που δεχτήκαμε για πλημμελή λειτουργία των χώρων υγιεινής της Κνωσού πριν από λίγες ημέρες».

Απαιτεί, λοιπόν, από τους εργαζόμενους να «λύσουν» ουσιαστικά εκ των ενόντων το πρόβλημα, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να οριστούν υπεύθυνοι λειτουργίας βάρδιας, από το προσωπικό που θα υπηρετεί εκείνες τις ώρες. Ο υπεύθυνος λειτουργίας βάρδιας θα έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει επιτόπου π.χ. για την ενίσχυση του προσωπικού των ταμείων (αν εμφανιστούν ξαφνικά ομάδες επισκεπτών, ώστε να μη δημιουργούνται ουρές), τη ρύθμιση της ροής των επισκεπτών στις αίθουσες για την αποφυγή συνωστισμού, την άμεση παρέμβαση σε περίπτωση δυσλειτουργίας κάποιων χώρων, την επίλυση μικροπροβλημάτων κλπ.»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ