Πέμπτη 1 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η... ταυτότητα του ΣΥΝ

«Και στο ληστή ψωμί και στον χωροφύλακα χαμπέρι», η παροιμία αυτή αποδίδει άριστα την πλέον προσφιλή τακτική του Συνασπισμού, που ακολουθήθηκε «κατά γράμμα» και πάλι, αυτή τη φορά για τη διεξαγωγή της ΝΑΤΟικής άσκησης «DYNAMIC MIX» στη χώρα μας.

Το παράδειγμα που χρησιμοποιεί για να αποδείξει τον υπονομευτικό ρόλο του ΝΑΤΟ είναι το λιγότερο ατυχές! Το μόνο που του προσάπτει είναι ότι «παρακολουθεί περίπου αδιάφορα τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κόσσοβο, που τώρα προκαλούν μια αντίστροφη εθνοκάθαρση με θύματα τους Σέρβους». Καλό θα ήταν βέβαια ο ΣΥΝ να μην προκαλεί τη μνήμη, γιατί όλοι θυμούνται πως από «ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Αλβανών Κοσσοβάρων» το ΝΑΤΟ έκανε «φύλλο και φτερό» τη Γιουγκοσλαβία και μακέλεψε το λαό της. Και ήταν η «εθνοκάθαρση» του Μιλόσεβιτς η «καραμέλα» όσων επιχειρούσαν (και του ΣΥΝ) να νομιμοποιήσουν στις λαϊκές συνειδήσεις τη ΝΑΤΟική επιδρομή. Και τέλος πάντων όλοι ξέρουν πως το ΝΑΤΟ δε δίνει δεκάρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων καμίας χώρας.

Εγκαλεί επίσης την κυβέρνηση γιατί ευθυγραμμίζεται - λέει - με τις αμερικανικές επιλογές, κάτι που φάνηκε και από την υποστήριξη στη σερβική αντιπολίτευση, ενώ η Ευρωπαϊκή Ενωση αθώα περιστερά και πάλι, λες και δε στηρίζει τα σχέδια ανατροπής της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, λες και δε συμμετέχει στο ΝΑΤΟ και στις αποφάσεις του!

Βέβαια, όλα αυτά σημαίνουν ότι ο ΣΥΝ δεν κούνησε μέχρι στιγμής ούτε το δαχτυλάκι του για να συμμετάσχει σε κάποια φιλειρηνική κινητοποίηση, από τις εκατοντάδες που γίνονται αυτό τον καιρό σε όλη τη χώρα. Εστω, ας οργάνωνε κάποιες δικές του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ