Πέμπτη 4 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΝΟΒΑ ΜΠΑΝΚ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγώνας κόντρα στη δίωξη

Με συμβολικούς αποκλεισμούς υποκαταστημάτων της ΝΟΒΑ ΜΠΑΝΚ στη Θεσσαλονίκη, οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν καθημερινά τον αγώνα απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης του στελέχους του ΠΑΜΕ, Ανέστη Θεοδωρίδη. Ο συνδικαλιστής, ο οποίος εργαζόταν στο υποκατάστημα της τράπεζας στην περιοχή της Β. Ολγας, απολύθηκε επειδή πρωτοστάτησε στη δημιουργία σωματείου των εργαζομένων και συμμετείχε στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Χτες, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από το χώρο των τραπεζών, απέκλεισαν συμβολικά, αρχικά το κατάστημα της ΝΟΒΑ ΜΠΑΝΚ στην Τσιμισκή και στη συνέχεια το κέντρο χορηγήσεων της τράπεζας στη Μητροπόλεως. Με πανό και συνθήματα, αλλά και με εξόρμηση μέσα στα καταστήματα, οι τραπεζοϋπάλληλοι και τα άλλα στελέχη του ΠΑΜΕ, καλούν τους συναδέλφους τους που εργάζονται στο κάτεργο της ΝΟΒΑ ΜΠΑΝΚ, να αντιδράσουν στην εργοδοτική τρομοκρατική επίθεση που δέχονται. Να απαιτήσουν την ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή. Καλούν όλους ανεξαίρετα τους εργαζόμενους, με ταξική συσπείρωση - ανυποχώρητο αγώνα, απειθαρχία στην εργοδοτική τρομοκρατία να «σπάσουν» τον κύκλο της πολιτικής του δικομματισμού που τροφοδοτεί την ασυδοσία του τραπεζικού κεφαλαίου.

Στο μεταξύ, χτες το μεσημέρι, στελέχη του ΠΑΜΕ από το χώρο των τραπεζοϋπαλλήλων, πραγματοποίησαν παράσταση στον υφυπουργό Εργασίας, απαιτώντας την ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ