Πέμπτη 4 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Φρένο στην επικίνδυνη αντεργατική πολιτική

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για τον αγώνα των οδηγών φορτηγών

Ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ ήταν και η προσπάθεια της κυβέρνησης και των ιδιοκτητών φορτηγών να βαθύνουν την εκμετάλλευση των εργαζόμενων οδηγών, επεκτείνοντας ακόμα παραπέρα το μέρος της απλήρωτης εργασίας. Με ανακοίνωση της Εκτελεστικής του Γραμματείας, το ΠΑΜΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των οδηγών και σημειώνει:

«Η προσπάθεια των ιδιοκτητών των φορτηγών έχει την καθοδήγηση της κυβέρνησης.

  • Από κοινού επιδιώκουν την υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΕΕ όπου τον ορισμό της εργάσιμης μέρας να τον καθορίζουν οι εργοδότες. Από κοινού θέλουν να διαχωρίσουν αυτόν τον χρόνο σε ενεργό (που θα είναι ο χρόνος που θα οδηγεί) και γι' αυτόν να πληρώνεται, και ανενεργό (όλες τις άλλες ώρες, φόρτωση, διάλειμμα, ζημιές), για τον οποίο χρόνο δε θα πληρώνεται
  • Στοχεύουν στην παραπέρα μείωση των μισθών των εργαζομένων, στην εντατικοποίηση της δουλιάς και στην αύξηση της κερδοφορίας τους
  • Μεταξύ των αρνητικών συνεπειών θα είναι και η ενίσχυση της επικινδυνότητας στις εθνικές οδούς, κυρίως αφού οι οδηγοί φορτηγών θα υποχρεώνονται να εργάζονται κατάκοποι και χωρίς πραγματική ανάπαυση.

Το ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των οδηγών των φορτηγών και τους καλεί να δώσουν τη μάχη αποφασιστικά, για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, την ίδια τη ζωή τους.

Να πατήσουν φρένο, σε μια επικίνδυνη πορεία κυβέρνησης και εργοδοτών, γιατί είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στον γκρεμό τα δικαιώματά τους και ίσως και τη ζωή τους αλλά και τη ζωή άλλων πολιτών.

Να μαρσάρουν τώρα για τις διεκδικήσεις ζωής.

Να αγωνιστούν για αυξήσεις με κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ

Για σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας με 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο

Για μείωση των ορίων ηλικίας για σύνταξη στα 55 χρόνια», καταλήγει η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ