Πέμπτη 4 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σφάζουν δικαιώματα στο όνομα της «ισότητας»

«Για μια ακόμη φορά οι γυναίκες βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΕ και της κυβέρνησης. Στο όνομα της αρχής της ισότητας των φύλων η ΕΕ ζητά από την κυβέρνηση να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων.

Για άλλη μια φορά χρησιμοποιείται η έννοια της ισοτιμίας της γυναίκας προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος γενικότερων αντιδραστικών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα».

Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τις πρόσφατες «συστάσεις» της ΕΕ προς την ελληνική κυβέρνηση, να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των εργαζόμενων γυναικών στο Δημόσιο.

«Οι γυναίκες είναι και πάλι τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής, αφού είναι διπλά και τριπλά εκμεταλλευόμενες, μιας και επωμίζονται τα βάρη της στήριξης της οικογένειας, που όλο και λιγότερο τυγχάνει κοινωνικής προστασίας» σημειώνει η ΟΓΕ και τονίζει ότι «πρώτος στόχος αυτής της επίθεσης είναι οι μητέρες με ανήλικα παιδιά. Απ' τα γεννοφάσκια της η ΕΕ καταδικάζει τη μητρότητα να θυσιαστεί στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου».

«Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει τις πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης που αφαιρούν από τις γυναίκες ό,τι απέμεινε από τα δικαιώματα που είναι κατακτημένα με αγώνες και θυσίες και καλεί όλες τις εργαζόμενες να συσπειρωθούν σε αγώνες υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων τους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ