Πέμπτη 4 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να γίνουν τα πλοία λαϊκή περιουσία

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την κατάσταση στο χώρο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, το Γραφείο Τύπου του Κόμματος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η άθλια κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε βάρος των επιβατών και των πληρωμάτων έχει ξεπεράσει κάθε όριο, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους και ένα πράγμα επιβεβαιώνει: Οτι η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ, υπηρετεί με την πολιτική της την αύξηση των κερδών των εφοπλιστών. Αυτό αποδείχνεται από την ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών στα λιμάνια, και την απουσία μέτρων ασφαλείας, όπως έδειξε και το σημερινό (σ.σ. χτεσινό) ατύχημα του οχηματαγωγού "Αγιος Ευστάθιος".

Το ζήτημα είναι αμιγώς πολιτικό. Η λύση του, που σημαίνει πλοία σύγχρονα, ασφαλή, με τακτικά δρομολόγια και με φθηνά εισιτήρια, συνδέεται απευθείας με την ανάγκη να δημιουργηθεί αποκλειστικά δημόσιος ενιαίος φορέας των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, δηλαδή να γίνουν τα πλοία λαϊκή περιουσία.

Για τους ναυτεργάτες, γενικά για το λαό, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη να αλλάξει ο συσχετισμός στα συνδικάτα, ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να δρομολογηθούν εξελίξεις για ριζικές πολιτικές αλλαγές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ