Παρασκευή 5 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΡΤ
Μισθοί πείνας για 12ωρη απασχόληση!

Τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων, ύστερα από περιοδεία συνδικαλιστών στο χώρο

Τις συνθήκες γαλέρας κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να δουλεύουν οι εργαζόμενες στην εταιρία καθαρισμού «Magic Fresh» - έχει αναλάβει τον καθαρισμό του κτιρίου της ΕΡΤ - καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων. Ταυτόχρονα, καταδικάζει τη διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία είναι και υπεύθυνη για να ελέγχει αν εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία από τους εργολάβους στους οποίους παραδίδει υπηρεσίες της.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Σωματείο, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ Μεσογείων και συγκεκριμένα στη συγκεκριμένη εταιρία καθαρισμού, διαπίστωσε ότι «άλλες εργαζόμενες εργάζονται με 12ωρη απασχόληση και με μισθό 528 ευρώ και άλλες με 6ωρη απασχόληση και με μισθό 264 ευρώ, χωρίς να τους χορηγούνται αποδείξεις πληρωμής. Δεν υπήρχαν ατομικές συμβάσεις και σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων, κάποιοι είναι ανασφάλιστοι».

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους της ΕΡΤ, το σωματείο δήλωσε ότι είναι αντίθετο στην ύπαρξη εργολαβιών στις δημόσιες υπηρεσίες και πήρε την εξής αποκαλυπτική, όσο και κυνική, απάντηση: ότι «στα πλαίσια του ανταγωνισμού πρέπει να μειώνονται τα λειτουργικά έξοδα, αυτή είναι η φιλοσοφία μας, αυτή ήταν η φιλοσοφία και της προηγούμενης διοίκησης». Επίσης, τονίζεται στην ανακοίνωση ότι η σύμβαση που έχει υπογράψει η ΕΡΓ με την εταιρία καθαρισμού - και η οποία αναγνώστηκε στη συνάντηση - προβλέπει την υποχρέωση της ΕΡΤ να ελέγχει αν εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία. Οταν όμως το σωματείο επέμενε να πουν ποιος είναι ο υπεύθυνος και αν ελέγχει τη συγκεκριμένη εταιρία «η νομική σύμβουλος της ΕΡΤ μας απάντησε: δεν μπορώ να μιλήσω μαζί σας, γιατί μιλάτε με γλώσσα σε επίπεδο πεζοδρομίου και διαδήλωσης»!

Το Σωματείο καταγγέλλει την εταιρία καθαρισμού που «κλέβει τον ιδρώτα των εργαζομένων αποκομίζοντας κέρδη σε βάρος τους» και τονίζει πως «πιστεύουμε ότι η ΕΡΤ βαρύνεται με τεράστιες πολιτικές ευθύνες γι' αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της». Τέλος, υπογραμμίζει, ότι θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ