Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
Είναι απαράδεκτοι και συκοφάντες

Απάντηση του γονιού Λ. Μονσενίγου στην απειλητική επιστολή, που του έστειλε η Σχολική Επιτροπή, γιατί το παιδί του αγωνίζεται

«Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι με τέτοιες πράξεις δυναμώνει το μαθητικό κίνημα και οι γονείς απλώνουν ακόμα περισσότερο την ασπίδα προστασίας στα παιδιά τους».

Αυτή είναι η απάντηση που δίνει ο Λεωνίδας Μονσενίγος, πατέρας της μαθήτριας του 2ου ΕΛ Γκράβας και μέλος του Συντονιστικού Αγώνα, Δώρας, στην επιστολή που του έστειλε η 8η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Γαλατσίου και με την οποία απειλήθηκε να πληρώσει ζημιές, που η Επιτροπή προκαταβολικά εκτιμά ότι θα υπάρξουν από τις καταλήψεις.

Με δήλωσή του στο «Ρ», ο Λ. Μονσενίγος υπογραμμίζει: «Αν νομίζουν ότι θα τρομοκρατηθούμε από τέτοιες αθλιότητες, είναι γελασμένοι. Κάτω από το πρίσμα του κυβερνητικού αυταρχισμού, έβαλαν τώρα και τις Σχολικές Επιτροπές. Είναι απαράδεκτο και συκοφαντικό. Προεκτιμούν ήδη ότι θα γίνουν ζημιές στα σχολεία και εκτοξεύουν απειλές προς κάθε κατεύθυνση, ιδιαίτερα στο παιδί μου, αλλά και σε άλλα παιδιά, που είναι μέλη του 15μελούς και πρωτοστατούν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Στόχος τους είναι να συκοφαντήσουν τους μαθητικούς αγώνες και να δυσφημήσουν τα παιδιά μας».

Και συνέχισε επισημαίνοντας: «Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι με τέτοιες πράξεις δυναμώνει το μαθητικό κίνημα και οι γονείς απλώνουν ακόμα περισσότερο την ασπίδα προστασίας στα παιδιά τους. Και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου αυτό το αποτέλεσμα είχε. Να συσπειρώσει τα παιδιά, να ενώσει το κίνημα από τα σπάργανά του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ