Πέμπτη 1 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Δράση με πυρετώδεις ρυθμούς

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζουν τη δράση τους τα μέλη των Επιτροπών Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, τόσο για την επιτυχία των τοπικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που οργανώνουν τις επόμενες μέρες, αλλά κυρίως για την κορυφαία κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιούνη στην πόλη της Καβάλας.

Μια εκδήλωση, που αποτελεί σταθμό στη δράση των Επιτροπών Ειρήνης της περιοχής και θα εξελιχθεί σε τρία στάδια: Θα ξεκινήσει με πραγματοποίηση συγκέντρωσης στις Καμάρες της πόλης. Θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους, η οποία θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία. Εκεί θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία για την ειρήνη, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών της Θράκης και της Καβάλας.

Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη διεξαγωγή της άσκησης «Dynamic MIX», και πορεία ειρήνης οργανώνουν, αύριο Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, δεκάδες τοπικοί φορείς του Εβρου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειρήνης. Η πορεία θα ξεκινήσει από το γήπεδο της Αλεξανδρούπολης. Επίσης, την Κυριακή 4 Ιούνη, οργανώνουν εκδήλωση με θέμα «ένα χρόνο μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, η εφαρμογή του Νέου Δόγματος του ΝΑΤΟ - Ασκηση "Dynamic MIX"». Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης. Θα μιλήσει ο Δ. Καλτσώνης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και της Γραμματείας Νομικών για την Ειρήνη.

Την αντίθεσή τους στη συνεχιζόμενη ΝΑΤΟική παρουσία στη χώρα μας και την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, θα διαδηλώσουν την Κυριακή και οι πολίτες της Κομοτηνής. Η Επιτροπή Ειρήνης οργανώνει αντιπολεμική - αντιΝΑΤΟική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 9 το βράδυ. Θα μιλήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί και η ταινία, που περιέχει το Λαϊκό Δικαστήριο που στήθηκε για τον Κλίντον στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ