Πέμπτη 1 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποιος έδωσε την άδεια;

Ερώτημα των βουλευτών του ΚΚΕ προς τη Διεύθυνση Δασών Νομού Θεσσαλονίκης για την παράνομη εγκατάσταση γερμανικών δυνάμεων στο Σέιχ Σου

Ποια υπηρεσία ανέλαβε την ευθύνη να δώσει παρανόμως άδεια εγκατάστασης των γερμανικών δυνάμεων σε αναδασωτέα περιοχή του Σέιχ Σου, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής άσκησης «Dynamic MIX», ζητούν να μάθουν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης και Αγγελος Τζέκης, με σχετικό έγγραφο που αποστέλλουν προς τη Διεύθυνση Δασών Νομού Θεσσαλονίκης. Το έγγραφο κοινοποιείται επίσης στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και το Διοικητή του Ι' Αστυνομικού Τμήματος στην ευθύνη του οποίου υπάγεται η συγκεκριμένη περιοχή.

Οι δύο βουλευτές σημειώνουν: «Απ' όσο γνωρίζουμε, κάτι τέτοιο με βάση την κείμενη νομοθεσία απαγορεύεται αυστηρά και μάλιστα οι αρμόδιες υπηρεσίες που δεν αποτρέπουν τέτοιες ενέργειες, έχουν ποινικές ευθύνες.

Σας παρακαλούμε να μας γνωρίσετε: Αν η εγκατάστασή τους έγινε με την άδεια της δικής σας υπηρεσίας, (παρακαλούμε να μας κοινοποιήσετε τη σχετική εγκύκλιο). Αν όχι, να μας ενημερώσετε ποια υπηρεσία ανέλαβε την ευθύνη της εγκατάστασής τους».

Πάντως, ο δασάρχης Θεσσαλονίκης κ. Θεοδωρούδης, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το «Ρ», απάντησε: «Δε μας ενημερώνουν. Δε ζητήθηκε καμία άδεια για εγκατάσταση στρατιωτικών δυνάμεων» και παρέπεμψε στο στρατό... για περισσότερες πληροφορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ