Πέμπτη 1 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα Ολυμπιακά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ότι είμαστε «μια χώρα με οικονομία, που μπορεί να ανταποκριθεί στο τεράστιο εγχείρημα των Ολυμπιακών Αγώνων»; Το είπε χτες ο πρωθυπουργός στη Βουλή και να σας πούμε την αλήθεια, με την έννοια που το λέει αυτός, δε διαφωνούμε!

Τι μας λείπει, δηλαδή, για να ανταποκριθούμε ως οικονομία;

Κατασκευαστές και επιχειρηματίες έτοιμους να ξεκοκαλίσουν κονδύλια των φορολογουμένων έχουμε. Υπουργεία που έχουν ετοιμάσει το θεσμικό πλαίσιο για τις αναθέσεις και τη «μάσα» επίσης έχουμε! Εργαζόμενοι και λαός, για να σηκώσει το βάρος υπάρχει.

Δυνάμεις καταστολής για να σταματήσουν όσους αντισταθούν σ' αυτήν την κατάσταση διαθέτουμε, για εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς που θα μας στηρίξουν κανονίσαμε, με τους «διεθνείς οικονομικούς παράγοντες» τα συμφωνήσαμε, οπότε όλα έτοιμα είναι.

Βεβαίως, κάτι ψιλο-λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα τακτοποιηθεί, όπως, π.χ., πού θα μείνουν οι αθλητές, πού θα αγωνιστούν, τι θα γίνει με τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη, τι θα τρώνε όσοι θα φιλοξενηθούνε, αλλά ...εντάξει αυτά θα τα βολέψουμε.

ΟΣΟ ΓΙ' ΑΥΤΑ που λέει ο Καραμανλής περί εθνικών επιτροπών Ολυμπιακών Αγώνων και άλλα τέτοια, εμ, λογικό είναι να τον κοιτάζει ο Σημίτης αφ' υψηλού! Στο κάτω - κάτω, μήπως του το χρώσταγε, για να τον βάλει μέσα σε τέτοιο «χοντρό» παιγνίδι;

Πότε θα τους ξανατύχει στους ΠΑΣΟΚους τέτοια ευκαιρία; Γι' αυτό, αντί να κοιτάζει πώς θα ...μπλέξει η Νέα Δημοκρατία στην υπόθεση της Ολυμπιάδας, ας κοιτάξει πώς θα ...ξεμπλέξει από το εσωτερικό της πρόβλημα, προτού χάσει και τ' αυγά και τον ...Σπηλιωτόπουλο.

Αν προσδοκά δε να μπει στο παιγνίδι μέσω Αβραμόπουλου, ...σώθηκε! Αυτός, ό,τι και να λέει, το δικό του παιγνιδάκι παίζει και στην κατάσταση, μάλιστα, που είναι τώρα, προτίθεται πλέον να παίξει κάθε ρόλο.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ