Πέμπτη 1 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κ. Σημίτης: Ολα πάνε καλά

Νέο εθνικό στόχο ισάξιο της ΟΝΕ χαρακτήρισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όλα πηγαίνουν καλά και κατηγόρησε όσους ασκούν κριτική στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις λέγοντας ότι εξυπηρετούν «άλλα συμφέροντα».

Ο Κ. Σημίτης κατά την προσφιλή του τακτική χαρακτήρισε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης καταστροφικές και είπε ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει προς την Ολυμπιάδα με γοργά βήματα και «κοινωνικό εκσυγχρονισμό». Μάλιστα θέλοντας να απαντήσει στις κριτικές είπε ότι τελικά η κυβέρνησή του θα πετύχει το στόχο όπως «και στην περίπτωση της προσπάθειας ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ».

Οραμα της κυβέρνησης, κατά τον πρωθυπουργό, είναι να γίνουν στη χώρα μας «νέοι αγώνες» και όχι εμπορικό πανηγύρι ενώ η πραγματοποίησή τους αποτελεί και μία «μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία». Κατά τον Κ. Σημίτη θα δημιουργηθούν 130.000 θέσεις εργασίας, θα αυξάνει κάθε χρόνο το ΑΕΠ ενώ θα ωφεληθούν και κλάδοι της ελληνικής οικονομίας όπως η βιομηχανία, ο τουρισμός, ο κατασκευαστικός τομέας κ.ά.

Είπε ότι το ζητούμενο μεταξύ άλλων είναι να καρπωθεί η χώρα μας οφέλη που θα μείνουν μόνιμα, επικαλούμενος το παράδειγμα της Βαρκελώνης. Στο σημείο αυτό είπε ότι δε θα επιτρέψει επιμέρους συμφέροντα να υπονομεύσουν την προσπάθεια αυτή λέγοντας ότι αυτό θα το κατανοήσουν και οι ξενοδόχοι και οι κατασκευαστές.

Μικροκομματικές σκοπιμότητες είδε ο πρωθυπουργός και στις φωνές που λένε ότι κινδυνεύουν οι αγώνες και ότι η χώρα βρίσκεται υπό την εποπτεία της ΔΟΕ λέγοντας ότι πρόκειται για μηδενιστικούς ισχυρισμούς που απέχουν από την πραγματικότητα.

Αναφερόμενος στην παρέμβαση Σάμαρανκ, είπε ότι στην κυβέρνηση ήταν γνωστά τα προβλήματα που αυτός επισήμανε και ήδη έχει αρχίσει η αντιμετώπισή τους. Ετσι όπως ισχυρίστηκε αναθεωρήθηκε το μοντέλο χρηματοδότησης των έργων και αποκεντρώθηκαν οι φορείς υλοποίησής τους.

Οσα έργα κατασκευαστούν, συνέχισε, θα μείνουν για μεταολυμπιακή χρήση των κατοίκων και του λαού ενώ ιδιαίτερα επιθετικός ήταν όταν αναφέρθηκε στις κατηγορίες για καταστροφή του περιβάλλοντος. Κατά τον Κ. Σημίτη όχι μόνο θα υπάρξει καταστροφή αλλά αντίθετα θα αναβαθμιστούν οι περιοχές όπου γίνουν έργα. Για το Σχοινιά είπε ότι όσοι ασκούν κριτική προτιμούν τη σημερινή κατάσταση της εγκατάλειψης ενώ για τον Α. Κοσμά ισχυρίστηκε ότι μετά τα έργα που θα γίνουν, θα παραδοθεί η παραλία στο λαό.

Επιχειρώντας τέλος, να απαντήσει στα όσα λέγονται για απευθείας αναθέσεις έργων σε μεγαλοεπιχειρηματίες, είπε ότι όσοι τα λένε θα διαψευστούν και ισχυρίστηκε μάλιστα πως εξυπηρετούν «άλλα συμφέροντα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέλει άλλα... έξι χρόνια (2002-04-06 00:00:00.0)
«Γίνετε κήρυκες» της λιτότητας και της υποτέλειας (2000-04-21 00:00:00.0)
ΠΑΣΟΚ των αγροτών (!) και ουχί των ...χουλιγκάνων (2000-03-03 00:00:00.0)
Μέχρι τέλη Φλεβάρη το όργιο προπαγάνδας (2000-02-17 00:00:00.0)
Μίλησε στους ...μεταφερόμενους (1999-05-07 00:00:00.0)
Στον αστερισμό της ΝΑΤΟικής επιδιαιτησίας (1997-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ