Πέμπτη 1 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυτοχρηματοδότηση προτείνει ο ΣΥΝ

Για κυβερνητική πολιτική που υπονομεύει το κλίμα «συναίνεσης» που δημιούργησε η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων κατηγόρησε την κυβέρνηση στην παρέμβασή του χτες ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος, κάνοντας παράλληλα λόγο για «γιγαντισμό» των απαραίτητων δαπανών για τη διοργάνωση και τασσόμενος αόριστα υπέρ της «αυτοχρηματοδότησης» της διοργάνωσης. Δηλαδή τη βασική δικαιολογία της παράδοσης έργων άνευ όρων σε οικονομικά συμφέροντα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ στην ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά πως «ακόμα κι εμείς ο Συνασπισμός που διαφωνήσαμε στη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων μετά την ανάθεση καταστήσαμε σαφές ότι θα συμβάλλουμε ώστε ο σχεδιασμός, η διαχείριση και η υλοποίηση να γίνουν με το μικρότερο κόστος». Πρόσθεσε ότι «αυτό το κλίμα συναίνεσης η κυβέρνηση δεν το αξιοποίησε. Απεναντίας το καταστρέφει και το αντιστρέφει. Σήμερα υπάρχει μεγαλύτερος προβληματισμός και λιγότερος ενθουσιασμός». Αναφορικά με το θέμα των δαπανών και του προϋπολογισμού της Ολυμπιάδας του 2004, ο Ν. Κωνσταντόπουλος σημείωσε ότι «δική μας θέση είναι η αποφυγή οποιασδήποτε επιβάρυνσης των πολιτών. Ο γιγαντισμός των δαπανών της διοργάνωσης που έχει επιβάλει από καιρό σε κάθε Ολυμπιακούς και προωθεί η ΔΟΕ δεν πρέπει να εγκλωβίσει την κυβέρνηση σε ψευδαισθήσεις για πλεόνασμα εσόδων. Για μας η Ολυμπιάδα πρέπει να αυτοχρηματοδοτηθεί».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ τάχθηκε υπέρ της ανάθεσης των έργων της Ολυμπιάδας μόνο με τη μέθοδο των «ανοιχτών διαγωνισμών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ