Τρίτη 9 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... περίεργα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ... ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ και συνήθειες έχουν αυτοί οι Αμερικανοί! Κλείσανε από χτες και έως σήμερα τις πρεσβείες και τα προξενεία τους στη Σαουδική Αραβία γιατί περιμένουν - λένε - «τρομοκρατική επίθεση»!

Την ίδια στιγμή, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν, ότι - σύμφωνα με τις πληροφορίες τους - οι τρομοκράτες βρίσκονται στα τελευταία στάδια προγραμματισμού των ενεργειών τους.

Αύριο - μεθαύριο, θα προκύψουν άλλες προβλέψεις, που θα αφορούν σε άλλες χώρες και θα κάνουν το γύρο του κόσμου, μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων και των ΜΜΕ. Και στο μεταξύ, κάπου στον πλανήτη θα σκάσει μια μπόμπα και, το πιθανότερο, σε μια από τις αρκετές χώρες, που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των προβλέψεων.

Κι έτσι, η «τρομοϋστερία» συνεχίζει να τρέφει τα κάθε λογής «τρομο-μέτρα», επιχειρώντας - εκτός των άλλων - να μην αφήσουν κανέναν να σκεφτεί λίγο βαθύτερα και να αναζητήσει τις απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως, ποιοι ωφελούνται απ' όλες αυτές τις ιστορίες...

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΙΑΖΟΥΝ στο ΠΑΣΟΚ (όπως διαβάζουμε στην αρθρογραφία φιλικά προσκείμενων εφημερίδων) για το πώς θα εμφανιστεί το «Κίνημα» στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης. Αν θα ασκήσει απλά κριτική στις κυβερνητικές θέσεις ή θα παρουσιάσει τη δική του «κυβερνητική» πρόταση. Τόσο βαθύς προβληματισμός.

Ενα είναι σίγουρο: Ο,τι από τα δύο και να κάνουν, θα δυσκολευθούν ιδιαίτερα για να διαφοροποιηθούν από τη Νέα Δημοκρατία. Μπορούν φυσικά να λένε ό,τι θέλουν περί «ανικανότητας» και «έλλειψης σχεδίου» της κυβέρνησης (ό,τι δηλαδή τους έλεγε η ΝΔ ως αντιπολίτευση), όμως για να αντιπαρατεθείς με κάποιον, πρέπει να έχεις και διαφορετική πολιτική.

Πώς να το κάνουμε, η λιτότητα, είτε με «μπλε», είτε με «πράσινο» προγραμματισμό, παραμένει λιτότητα. Κι αυτό θα εξαγγείλει από τη ΔΕΘ ο Καραμανλής και σε αυτό ακριβώς συμφωνεί και το ΠΑΣΟΚ. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συμφωνεί και για τις ιδιωτικοποιήσεις και για την κατάργηση του 8ωρου και για την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας».


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ