Πέμπτη 1 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποφασισμένοι να φυλάξουμε και πάλι Θερμοπύλες...

Αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Καλτσώνη στη συγκέντρωση στην Κυπαρισσία

«Οι συνειδητοί άνθρωποι του λαού είναι αποφασισμένοι να φυλάξουν και πάλι Θερμοπύλες με πίστη στη νίκη τους», τόνισε στην ομιλία του ο Δ. Καλτσώνης, μέλος της Γραμματείας της ΕΔΥΕΕ. Σημείωσε πως «βρισκόμαστε εδώ για να δείξουμε ακόμα μια φορά πως ο λαός ετούτος διαθέτει και μνήμη και αξιοπρέπεια. Βρισκόμαστε εδώ γιατί ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία συνεχίζεται. Για να θυμίζουμε σε όλους πως ο αγώνας για ζωή δεν μπορεί και δεν πρόκειται να σταματήσει».

«Σε λίγες ώρες, συνέχισε ο ομιλητής, αρχίζει εδώ στην Κυπαρισσία η απόβαση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Στόχος της άσκησης, όπως οι ίδιοι οι ΝΑΤΟικοί ομολογούν, είναι η επέμβαση του ΝΑΤΟ σε περίπτωση "εκδήλωσης αστάθειας". Την αστάθεια που οι ίδιοι προκαλούν, την αξιοποιούν σαν πρόσχημα για να επιβάλουν την ιμπεριαλιστική τάξη, την τάξη του νεκροταφείου, την τάξη της ασυδοσίας των πολυεθνικών. Οι πραγματικές επιδιώξεις τους είναι να επιβάλουν πλήρως τα εγκληματικά σχέδιά τους στα Βαλκάνια κι ακόμα παραπέρα μέχρι τον Καύκασο και την Κασπία, με σκοπό την κατάπνιξη των λαϊκών αντιδράσεων και την καταλήστευση του πλούτου και του μόχθου των λαών».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε πως «οι προθέσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων φάνηκαν πολύ καθαρά και στο περιβόητο Σύμφωνο Σταθερότητας, το οποίο θεσμοθετεί και ενισχύει πρακτικές κατάλυσης κάθε έννοιας ανεξαρτησίας. Δίνει τη δυνατότητα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να παρεμβαίνουν καθημερινά, όλο και πιο ωμά, στην εσωτερική ζωή των κρατών, στο ποιος μας κυβερνά, στο ποια οικονομική πολιτική ακολουθείται. Σ' αυτά τα εγκληματικά σχέδια συμμετέχει ενεργά η κυβέρνηση της χώρας μας, η οποία έδωσε "γην και ύδωρ" για να βομβαρδιστεί απ' το ΝΑΤΟ ο λαός της Γιουγκοσλαβίας. Οργάνωσε με υπόδειξη των Αμερικανών σύσκεψη της γιουγκοσλαβικής αντιπολίτευσης. Συμμετέχει στο στρατό κατοχής στο Κόσσοβο και στη Βοσνία. Η κυβέρνηση, προσδοκώντας να λάβει τα τριάκοντα αργύρια της προδοσίας, αναπροσαρμόζει τη δομή του ελληνικού στρατού, προκειμένου να συμμετέχει στις τυχοδιωκτικές ΝΑΤΟικές ενέργειες σε βάρος των λαών της ευρύτερης περιοχής».

Στη συνέχεια τόνισε πως «είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε την κυβέρνηση γιατί βήμα βήμα προχωρά στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο σε όφελος του ΝΑΤΟ. Με την άσκηση αυτή γίνεται ένα σοβαρό βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση, καθώς ο έλεγχος του εναέριου χώρου περνά σταδιακά στα ΝΑΤΟικά στρατηγεία. Στην τρομοκρατία των "Στελθ" ας αντιτάξουμε το αντίπαλο δέος των λαών, της συνεργασίας και της ενότητάς τους. Υπάρχουν σαφή δείγματα ότι η πάλη των λαών δυναμώνει. Το φιλειρηνικό κίνημα ενισχύεται ακόμη και μέσα στην καρδιά του ιμπεριαλισμού. Οι λαοί αφυπνίζονται. Ενα είναι βέβαιο. Θα τους σταματήσουμε, γιατί η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί. Μας περιμένει ένας αγώνας που θα είναι ίσως μακρόχρονος και δύσκολος, μα αντάξιος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αγώνας για ελευθερία, προκοπή και δημοκρατία για το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς. Ολοι εμείς, οι φιλήσυχοι συνειδητοί άνθρωποι του λαού, που δεν ανεχόμαστε τα πολεμοκάπηλα σχέδια των πολυεθνικών, είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε με νύχια και με δόντια ενωμένοι για να διαφυλάξουμε το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον της ανθρωπότητας. Ας ξαναγράψουμε τους στίχους του Κ. Καβάφη: "Τιμή σε εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάττουν Θερμοπύλες, ποτέ από το χρέος μη κινούντες, τίμιοι και ίσοι σε όλες των τες πράξεις". Θα νικήσουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ