Πέμπτη 1 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
Επεισοδιακή συνέχεια

Επεισοδιακή ήταν χτες η συνέχεια της δίκης του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών, με μηνυτή τον Ε. Γιαννόπουλο για το «έγγραφο Σολωμού». Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να επιτεθεί με το γνωστό, απαράδεκτο τρόπο του σε όλους: Στον κατηγορούμενο, στους συνηγόρους του, στους μάρτυρες υπεράσπισης, στους δικαστές, στους δημοσιογράφους. Λίγο έλειψε να ανέβει στην έδρα, να δικάσει ο ίδιος τον αντίδικό του!

Επί μία σχεδόν ώρα διάβαζε το κείμενο της επίμαχης τηλεοπτικής εκπομπής του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, κατά την εξέταση του μάρτυρα Ιω. Ντάσκα , χωρίς να του απευθύνει ερωτήσεις, απείλησε τον μάρτυρα ότι «σε λίγες μέρες» θα πάρει «πράγματα» που χειρίστηκαν μαζί και ότι θα ζητήσει «να κρατηθεί επί ψευδορκία», τον κατηγόρησε ότι διέπραξε «απάτη εις βάρος του ΔΣΑ» και τον ειρωνεύτηκε, λέγοντας «καλά, τόσα γράμματα έχεις μάθει;», επειδή είπε ότι «ο κατηγορούμενος δεν είχε σκοπό να τον συκοφαντήσει».

Νωρίτερα είχε πρωτοστατήσει στην κατάσχεση του μικροφώνου και της κασέτας του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΦΑ, γιατί είχε τοποθετηθεί κοντά στο έδρανό του, ενώ είχε οξύτατο διάλογο με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Μιλτ. Εβερτ, ο οποίος επίσης κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης και τόνισε ότι «θα έπρεπε να είχε μηνυθεί ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ Γρ. Σολωμός και όχι ο Τριανταφυλλόπουλος».

Γιαννόπουλος: Κάνεις συνεχώς γκάφες.

Εβερτ: Μη μου κάνετε παρατηρήσεις.

Γιαννόπουλος: Οχι, θα σου κάνω.

Εβερτ: Νταηλίκια όχι στον Εβερτ.

Γιαννόπουλος: Μη μου λες εμένα έτσι, γιατί θα φθάσω στο βάθος.

Εβερτ: Φθάσε σε όποιο βάθος θέλεις.

Γιαννόπουλος: Ο άνθρωπος δεν επικοινωνεί με το θέμα.

Εβερτ: Εσύ δεν επικοινωνείς με τον εαυτό σου.

Πρόεδρος (προς Γιαννόπουλο): Προσέξτε τι λέτε.

Γιαννόπουλος: Δε θα μου πείτε εμένα, προσέξτε. Μη με αναγκάσετε να προσφύγω...

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε και ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ Τάκης Παππάς, επισημαίνοντας ότι «ο Σολωμός έπρεπε να είναι αυτή τη στιγμή στο σκαμνί». Η δίκη συνεχίζεται σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ