Πέμπτη 11 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τραγούδια ευφρόσυνα στο Ηρώδειο

Δημήτρης Μητροπάνος
Δημήτρης Μητροπάνος
Μια παράσταση που εμπεριέχει πλήθος στοιχείων από πολλούς χώρους, όπως θέατρο, τραγούδι, χορός, επιθεώρηση, όπερα, μπαλέτο, κωμωδία κλπ., είναι η μουσική παράσταση «Χελιδών Ηδωμένη...» και τραγούδια Ευφρόσυνα του Χρήστου Λεοντή, που παρουσιάζεται σήμερα, στο Ηρώδειο, με τη συμμετοχή εξαιρετικών ερμηνευτών: Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Κούτρας, Μαρία Σουλτάτου, Δώρος Δημοσθένους, Ιωάννα Φόρτη, Πέτρος Δαμουλής. Συμμετέχει η Χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κηφισιάς (διεύθυνση: Θανάσης Αρβανίτης) και μια μεγάλη λαϊκή Ορχήστρα (16 όργανα), υπό τη διεύθυνση του συνθέτη. Κείμενα: Γιώργης Γιατρομανωλάκης. Αφήγηση: Σπύρος Παπαδόπουλος. Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος. Σκηνικά - Κοστούμια: Σοφία Παντουβάκη. Συμμετέχει το Χοροθέατρο του ΚΘΒΕ.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει τη μουσική και τα τραγούδια από κωμωδίες του Αριστοφάνη κυρίως με το Θέατρο Τέχνης, αλλά και με το Εθνικό και με άλλα θέατρα, με εμβόλιμα τραγούδια και χορικά από την «Ιφιγένεια εν Ταύροις», την «Μήδεια» και την «Αλκηστη» του Ευριπίδη, ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται ένα απάνθισμα των τραγουδιών και της μουσικής του Χρήστου Λεοντή από την 40ετή και πλέον μουσική του διαδρομή.

Η μουσική του Χρήστου Λεοντή, είτε γράφεται για τον Αριστοφάνη, είτε είναι τραγούδια, έχει ειλικρίνεια και γνήσια λαϊκή συνείδηση, είναι τραγούδια γεμάτα αλήθεια και γοητεία.


Μανώλης Μητσιάς
Μανώλης Μητσιάς

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ