Παρασκευή 12 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για τα μάτια του κόσμου

Παπαγεωργίου Βασίλης

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες για τις πολλαπλές βλάβες στα πλοία που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, τόσο από πλευράς των πλοιοκτητριών εταιριών όσο και των λιμενικών της Επιθεώρησης Εμπορικών πλοίων του ΥΕΝ που τα επιθεώρησαν, διέταξε χτες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πειραιά. Με κατεπείγον, μάλιστα, έγγραφό του προς τον κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά, ζητά να τον πληροφορήσει εγγράφως ποια ήταν τα πλοία που δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους, ποιες ήταν οι αιτίες, και σε ποιες εταιρίες ανήκουν. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζητά επίσης να ενημερωθεί και για τους νομίμους εκπροσώπους τους. Στο ίδιο έγγραφο αναφέρει ότι θα πρέπει να εντοπιστούν οι επιθεωρητές του ΥΕΝ που έκαναν στα πλοία αυτά τις έκτακτες αλλά και τις ετήσιες επιθεωρήσεις.

Με άλλα λόγια, οι επιβάτες, οι νησιώτες και οι ναυτεργάτες, μπορούν από σήμερα να κοιμούνται (και να ταξιδεύουν) ήσυχοι. Η κυβέρνηση αποφάσισε να... φτάσει «το μαχαίρι στο κόκαλο». Δηλαδή, να επιβάλει δυο - τρία πρόστιμα για τα μάτια του κόσμου και να τα επιστρέψει στους «παραβάτες» εφοπλιστές διπλά και τρίδιπλα με τις επιδοτήσεις και τα υπερπρονόμια που έχει ήδη ανακοινώσει.

Οσο ο λαός δεν καθίζει στο σκαμνί την πολιτική τους, και δέκα εισαγγελείς να παρέμβουν, ο νόμος του εφοπλιστικού κέρδους θα βασιλεύει και κατά συνέπεια η άθλια και επικίνδυνη κατάσταση στις θαλάσσιες μεταφορές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ