Παρασκευή 12 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΝΙΩΝ
Επιχείρηση πλαγιοκόπησης των αγώνων

Με στόχο να κάμψει τους αγώνες των εργαζομένων που, συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλιά, η Δημοτική Αρχή Χανίων Κρήτης μεθοδεύει τώρα την περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ) Νομού Χανίων, Μανόλη Νταγκουνάκη. Κι αυτό όταν, μόλις την περασμένη Τρίτη, ανακοινώθηκε η δικαστική απόφαση για την απομάκρυνση 52 ακόμα συμβασιούχων εργαζομένων, που δουλεύουν στο δήμο έως και δέκα χρόνια!

Στο Δήμο Χανίων εργάζονταν για πολλά χρόνια 97 συμβασιούχοι που είχαν προσληφθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Τον περασμένο Ιούνη εκδόθηκε δικαστική απόφαση και απομακρύνθηκαν από τη δουλιά τους 31 εργαζόμενοι. Ακολούθησε, την περασμένη Τρίτη, η κοινοποίηση δικαστικής απόφασης σε 52 ακόμα εργαζόμενους, ότι απομακρύνονται και αυτοί από τη δουλιά τους.

Μετά από αυτά ο Σύλλογος εργαζομένων σε έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισε 24ωρη απεργία για σήμερα, διεκδικώντας την επαναφορά των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις στην εργασία τους. Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια των αλλεπάλληλων απεργιών που κήρυξε το Σωματείο αντιδρώντας στην απόλυση των δημοτικών υπαλλήλων.

Φοβούμενη την ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση των αγώνων, η δημοτική αρχή Χανίων επιχείρησε να σπιλώσει και να παροπλίσει πολιτικά και συνδικαλιστικά τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Μ. Νταγκουνάκη. Ο δήμαρχος Κυριάκος Βιρβιδάκης αποφάσισε τη μετακίνηση του Μ. Νταγκουνάκη από τις 4 Αυγούστου στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, αφού πρώτα είχε γίνει απομάκρυνση του προηγούμενου διευθυντή. Ο εργαζόμενος αρνήθηκε τη μετακίνηση, επισημαίνοντας ότι οδηγεί στο χτύπημα της πολιτικής - συνδικαλιστικής του δράσης, επειδή οι νέες του αρμοδιότητές θα τον έφερναν σε αντίθεση με αυτά τα οποία ως πρόεδρος του Σωματείου θα διεκδικεί από την πλευρά των εργαζομένων.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι εφόσον επιμένει ο δήμαρχος να τον διατηρήσει στη συγκεκριμένη θέση, εκείνος θα αρνείται να εκτελεί αποφάσεις, που κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Ομως, χτες το μεσημέρι κοινοποιήθηκε στον εργαζόμενο έγγραφο με το οποίο καθίστατο υπεύθυνος να διορίσει για την υπηρεσία προσωπικό ασφάλειας στη σημερινή απεργία (!), αριθμητικά πέρα και έξω από αυτά που προσδιορίζουν οι νόμοι και πέρα από την πρόταση που είχε ήδη κάνει ο Σύλλογος δυο μέρες νωρίτερα. Απ' την πλευρά του ο εργαζόμενος αρνήθηκε να εκτελέσει την εντολή της δημοτικής αρχής, ξεκαθαρίζοντας ότι ο σύλλογος και ο ίδιος θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ενάντια στην απομάκρυνση συμβασιούχων και για τα δικαιώματα των εργαζομένων του Δήμου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2009-05-28 00:00:00.0)
Απεργία συμβασιούχων ΥΠΠΟ (2007-12-14 00:00:00.0)
ΧΑΝΙΩΝ (2007-08-26 00:00:00.0)
Αποκλειστικά πολιτικό ζήτημα (2007-06-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-06-24 00:00:00.0)
Στο δρόμο 31 συμβασιούχοι (2005-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ