Κυριακή 21 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επιδαυρίων «αυλαία» με Πέτερ Στάιν

Πέτερ Στάιν
Πέτερ Στάιν
Ενας κορυφαίος δημιουργός του θεάτρου στον 20ό αιώνα, ο Γερμανός σκηνοθέτης Πέτερ Στάιν επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου παρουσιάζοντας τη «Μήδεια» του Ευριπίδη, παράσταση με την οποία κλείνει η αυλαία των «Επιδαυρίων 2005», την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Αυγούστου. Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, παρουσιάζεται σε μετάφραση Dario Del Corno, θεατρική προσαρμογή-σκηνοθεσία Peter Stein, μουσική Giovanni Sollima, σκηνικά Ferdinand Wogerbauer, κοστούμια Moidele Bickel, μουσική διδασκαλία Luigi Marzola, φωτισμούς Α. J. Weissbard.

Εχοντας σπουδάσει αρχαιολογία και αρχαία ελληνική λογοτεχνία, γνωρίζοντας αρχαία ελληνικά, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στα κείμενα των αρχαίων ποιητών, ο Πέτερ Στάιν έχει αντλήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν έμπνευση από το αρχαιοελληνικό θέατρο. Τον πρωτογνωρίσαμε το 1985 όταν παρουσίασε την «Ορέστεια» στο Θέατρο Πέτρας. Το 1994 καταπιάστηκε πάλι με την ίδια τραγωδία την οποία είδαμε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ενώ πριν από πέντε καλοκαίρια επέστρεψε στο αρχαίο αργολικό θέατρο με την «Πενθεσίλεια» του Χάινριχ Κλάιστ. Αυτή τη φορά εμπνέεται από τη «Μήδεια» του Ευριπίδη.

Το ρόλο της Μήδειας ερμηνεύει η Maddalena Crippa. Το ρόλο του Ιάσωνα ερμηνεύει ο Gianluigi Fogacci, του Κρέοντα ο Paolo Graziosi, του Αιγαία ο Fabio Sartor. Η παράσταση δίνεται στα ιταλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Τιμές εισιτηρίων: 50 ευρώ (διακεκριμένη ζώνη), 40 ευρώ (Α΄ ζώνη), 25 ευρώ (Β΄ ζώνη) και 20 ευρώ (άνω διάζωμα). Φοιτητικά με έκπτωση 50% στο άνω διάζωμα, προς 10 ευρώ. Η ίδια έκπτωση ισχύει για παιδιά και νέους από 6 έως 18 ετών, πολύτεκνους και στρατιώτες (με επίδειξη της ταυτότητας κατά την είσοδο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ