Τετάρτη 17 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
H «ταυτότητα» της εταιρίας

Η εταιρία Helios Airways είναι η πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρία που ιδρύθηκε στην Κύπρο το 1999, μετά την «απελευθέρωση» των πτήσεων και την κατάργηση του μονοπωλίου των Κυπριακών Αερογραμμών. Εδρα της εταιρίας είναι το Λονδίνο και ιδρυτές της οι Ελληνοκύπριοι αδελφοί Μούσκα.

Πραγματοποίησε την πρώτη της ναυλωμένη πτήση τον Μάη του 2000 στο Λονδίνο. Αρχικά εκτελούσε μόνο ναυλωμένες πτήσεις (τσάρτερ), ενώ σταδιακά άρχισε και προγραμματισμένα - τακτικά δρομολόγια, σε περίπου 10 ευρωπαϊκούς προορισμούς. Από το Μάη του 2004 συνδέθηκε και με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Στο δικτυακό τόπο της εταιρίας αναφέρεται ότι ο στόλος της αποτελείται από τέσσερα Boeing B737. Τα δύο πρώτα αεροσκάφη (Boeing B737-800, χωρητικότητας 189 θέσεων) τα παρέλαβε τον Μάη του 2001. Τον Απρίλη του 2004 παρέλαβε ένα τρίτο B737-300 χωρητικότητας 142 θέσεων και πρόσφατα παρέλαβε ένα τέταρτο Boeing 140 θέσεων.

Τον περασμένο Νοέμβρη, ο τουριστικός όμιλος «Libra Holidays Group Public Ltd.», με κύριους μετόχους τους Ανδρέα Δράκο, Θέμη Δράκο, Βίκτορα Μαντοβάνη και τις εταιρίες «Δήμητρα Επενδυτική Ltd» και «Lousta Co.Ltd», εξαγόρασε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «Helios Airways».

Σημαντικότερος μέτοχος του Libra είναι ο Ανδρέας Δράκος, ο οποίος αποκόμισε κέρδη την περίοδο του Χρηματιστηρίου και πρόεδρος ο μεγαλοδικηγόρος και παράγοντας του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΚΟ Χρίστος Μουρέλης, ο οποίος διατέλεσε και υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων επί προεδρίας Σπύρου Κυπριανού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ