Τετάρτη 17 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκκληση για αίμα

Επείγουσα έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς, τους εθελοντές αιμοδότες, όλους τους πολίτες, να ενεργοποιηθούν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη έλλειψη αίματος που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, όπως είναι το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», στο οποίο μεταγγίζεται το μεγαλύτερο ποσοστό των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, απευθύνει με ανακοίνωση η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΠΟΣΜΑ).

Το πρόβλημα της έλλειψης αίματος στη χώρα μας τους καλοκαιρινούς μήνες επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, αλλά όπως υπογραμμίζει η ΠΟΣΜΑ, δεν έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που ταλαιπωρεί τους χρονίως πάσχοντες. «Η επάρκεια αίματος στηρίζεται πρώτιστα σε μια οργανωμένη και συνδυασμένη από όλους τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας εκστρατεία ενημέρωσης και διάδοσης της ιδέας του εθελοντισμού για την προσφορά αίματος», αναφέρει η ΠΟΣΜΑ.

Προσφορά αίματος μπορεί να γίνει στις μεγάλες μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας της Αθήνας και της επαρχίας, όπως είναι το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», το «Δρακοπούλειο» Κέντρο Αιμοδοσίας, το «Ιπποκράτειο», το «Γ. Γεννηματάς» κ.ά.

Σημειώνεται ότι στη χώρα μας συγκεντρώνονται περίπου 600.000 μονάδες αίματος κάθε χρόνο. Οι ανάγκες της χώρας σε αίμα θα μπορούσαν να καλυφθούν, αν το 3-4% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας ή το 10-20% όσων είναι σε θέση να δώσουν αίμα, έδινε τακτικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ