Τετάρτη 17 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
ΕΤΑΙΡΙΑ «ΗΛΙΟΣ»
Σοβαρές καταγγελίες και ερωτήματα

Στο νοσοκομείο έχουν οδηγηθεί στο παρελθόν επιβάτες της εταιρίας που πέταξαν με το μοιραίο αεροσκάφος!

Eurokinissi

«Καζάνι που βράζει», χαρακτηρίζουν εργαζόμενοι που δε θέλουν να αποκαλύψουν τα στοιχεία τους την εταιρία «Ηλιος». Το πολύνεκρο δυστύχημα έγινε αφορμή να έρθουν στο φως πλήθος καταγγελιών για το καθεστώς που επικρατούσε στην εταιρία αλλά και για τους ελλιπείς ελέγχους. Ενώ η εταιρία δηλώνει ότι είχαν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στο αεροσκάφος πριν την απογείωσή του, πληροφορίες θέλουν να έχει παρουσιαστεί πρόβλημα και σε πρόσφατη πτήση Μάντσεστερ - Λάρνακα, που διενήργησε το ίδιο αεροσκάφος καθώς και προβλήματα στον κλιματισμό και στο σύστημα αποσυμπίεσης σε παλαιότερες πτήσεις.

Σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών της εταιρίας «Ηλιος», έφτασαν στον τόπο προορισμού τους, ταξιδεύοντας με το μοιραίο αεροσκάφος, με προβλήματα στα αυτιά και πονοκεφάλους. Αρκετοί από τους καταγγέλλοντες δηλώνουν ότι οδηγήθηκαν και στο νοσοκομείο με ισχυρούς πόνους στα αυτιά, εξαιτίας προβλημάτων αποσυμπίεσης.

Προβλήματα φαίνεται να προϋπήρχαν και στο σύστημα κλιματισμού, αφού άνθρωποι που ταξίδεψαν με την «Ηλιος», δηλώνουν ότι τους μοίραζαν κουβέρτες κατά τη διάρκεια της προσγείωσης. Αναφέρεται επίσης ότι ακόμα και η πίσω πόρτα έπιανε πάγο, ενώ επιβάτες και πλήρωμα έκαναν λόγο και για έντονη οσμή καμένου κατά τη διάρκεια πτήσης, η οποία αποδόθηκε στο φούρνο που ζεσταίνονταν τα φαγητά...

Δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλούν για 25 παραιτήσεις εργαζομένων στην «Ηλιος», την επομένη του δυστυχήματος, οι οποίες απερρίφθησαν, ενώ υποστηρίζεται ότι οι εργαζόμενοι είχαν χωριστεί σε δύο ...στρατόπεδα. Υπήρχαν εκείνοι που συνέχιζαν να πετούν με τα αεροπλάνα αδιαμαρτύρητα, από φόβο μήπως χάσουν τη θέση τους και αυτοί που αρνούνταν, υποστηρίζοντας ότι σε κάθε πτήση τίθεται η ζωή τους σε κίνδυνο.

Επιπλέον, υπάρχουν φήμες ότι δύο από τους πιλότους της εταιρίας αρνήθηκαν να πετάξουν το αεροπλάνο και ο ένας απελύθη (κάτι που διαψεύδει η εταιρία), ενώ υπάρχουν και καταγγελίες ότι το αεροσκάφος ταξίδεψε κάποια στιγμή και με ελλιπές πλήρωμα, καθώς ο φροντιστής αρνήθηκε να επιβιβαστεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αεροσυνοδός της εταιρίας υποστήριξε ότι η εικόνα ενότητας που θέλησε να παρουσιάσει στα ΜΜΕ ο πρόεδρος της «Ηλιος» Αντώνης Δράκος, ήταν ψευδής αφού το σκηνικό ήταν στημένο και η κοπέλα που εμφανίστηκε ντυμένη σαν αεροσυνοδός ήταν διοικητική υπάλληλος της εταιρίας και όχι ιπτάμενο προσωπικό.

Δεν είναι λίγοι και οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών που δηλώνουν ότι δε θα πέταγαν ποτέ με τα αεροσκάφη της «Ηλιος». Λένε μάλιστα, ότι οι συνάδελφοί τους αναγκάζονταν να εργάζονται εκεί λόγω της μικρής προσφοράς εργασίας στον τομέα των αερομεταφορών της Κύπρου, προκειμένου να μην αναγκαστούν να μεταναστεύσουν ή να μείνουν άνεργοι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ