Σάββατο 20 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ημερολόγιο για περαστικούς»

Μαρία Φαραντούρη
Μαρία Φαραντούρη
Το έργο του Περικλή Κούκου «Ημερολόγιο για Περαστικούς» παρουσιάζεται τη Δευτέρα, στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2005. Η καντάτα «Ημερολόγιο για Περαστικούς στα τέλη του αιώνα» (όπως είναι ο πλήρης τίτλος του έργου) βασίστηκε σε κείμενα από το ομώνυμο βιβλίο του Χριστόφορου Χριστοφή και είναι αφιερωμένη από τον δημιουργό στα παιδιά του, Δημήτρη και Στέλλα. Η μουσική γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε συγκερνά τη λόγια μουσική του 20ού αιώνα με στοιχεία της τζαζ και ροκ μουσικής.

«Η ανθρώπινη φωνή» σημειώνει ο συνθέτης «και συγκεκριμένα η Μαρία Φαραντούρη με το βαθύ και εκφραστικό ηχόχρωμά της είναι ο άξονας πάνω στον οποίο χτίζεται η μουσική και δραματουργική πλοκή του έργου». Οι στίχοι, τα κείμενα και η σκηνοθεσία είναι του Χριστόφορου Χριστοφή, τα σκηνικά της Αννας Μαχαιριανάκη, η χορογραφία της Ερσης Πήττα, οι φωτισμοί του Νίκου Καββουκίδη. Συμπράττουν η Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Βόρειας Γερμανίας υπό τη διεύθυνση του Νίκου Τσούχλου και η Χορωδία του Φεστιβάλ Αθηνών (Δ/ντής Αντώνης Κοντογεωργίου). Σολίστ Αντιγόνη Γκόνη (κιθάρα). Επιμέλεια και ενορχήστρωση Jazz-Fusion ορχήστρας: Γ. Φακανάς. Συμμετέχει το «Γιώργος Φακανάς group».

Παίζουν: Δήμος Δημητριάδης - τενόρο, σοπράνο σαξόφωνο - φλάουτο. Βασίλης Τζιατζιάς - ηλεκτρική κιθάρα. Χρήστος Ραφαηλίδης - βιμπράφωνο. Γιώργος Φακανάς - ηλεκτρικό μπάσο. Νίκος Καπηλίδης - ντραμς. Συμμετέχει ο Νίκος Σπανός (κόντρα τενόρος). Αφηγητής ο Λάκης Λαζόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ