Σάββατο 20 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΛΕΙΑ
«Πολτοποιούν» τους ντοματοπαραγωγούς

Αντιμέτωποι με την κερδοσκοπική ασυδοσία των βιομηχάνων βρίσκονται, για άλλη μια χρονιά, οι παραγωγοί βιομηχανικής ντομάτας της Ηλείας. Η τιμή είναι ακόμα πιο χαμηλή από την περσινή, ενώ πάλι μεγάλες ποσότητες αφήνονται σκοπίμως στα αζήτητα. Εφτασε, μάλιστα, το πράγμα όπως αναφέρουν παραγωγοί, να γίνονται «ρουσφέτια» για το ποιοι θα παραδώσουν ντομάτα και σε τι ποσότητες!

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε βάρος των ντοματοπαραγωγών καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηλείας, τονίζοντας τα ακόλουθα: «Οι συνάδελφοι ντοματοπαραγωγοί παραδομένοι στο έλεος των εμποροβιομηχάνων, με τις πλάτες της κυβέρνησης και των ομάδων παραγωγών οδηγήθηκαν εκβιαστικά να υπογράψουν συμφωνητικά με τιμές χαμηλότερες από τις περσινές και τώρα βλέπουν τον κόπο τους να σαπίζει στα χωράφια». Ακολούθως, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η ΠΑΣΥ και η ΟΑΣΗ από την αρχή της συγκομιδής είχαν ενημερώσει για τον κίνδυνο της προβληματικής απορρόφησης. Αναφέρεται, επίσης, πως οι κυβερνώντες είτε της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ κάνουν τον Πόντιο Πιλάτο, χρησιμοποιώντας το απατηλό σλόγκαν: «Δεν επεμβαίνουμε σε συμφωνίες ομάδων παραγωγών - μεταποιητών».

Η ΠΑΣΥ και η ΟΑΣΗ Ηλείας καλούν τους αγρότες της περιοχής να συσπειρωθούν, να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις του αγροτικού κινήματος και να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής και να υπάρξουν πραγματικές και φιλοαγροτικές λύσεις για τον μικρομεσαίο αγρότη. Επίσης, καλούν τους αγρότες να απαιτήσουν: Αμεση παραλαβή ολόκληρης της παραγωγής ντομάτας, τιμές που να αφήνουν ένα λογικό κέρδος στον παραγωγό και να αποζημιωθεί η παραγωγή που θα μείνει απούλητη στα χωράφια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ