Σάββατο 20 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... ελεύθερα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΠΟΛΥΤΟΙ και επιθετικοί οι βιομήχανοι στην κονσερβοποιία του ροδάκινου συνεχίζουν να εμπαίζουν και να εκβιάζουν τους παραγωγούς με χαμηλές τιμές. Και είναι απόλυτα εξηγήσιμη η στάση τους.

Ολ' αυτά συμβαίνουν όταν λειτουργεί υποτίθεται η ...ελεύθερη αγορά όπου οι παραγωγοί είναι ελεύθεροι να «διαπραγματευτούν» υπό τη σκέπη της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των ευρωπαϊκών οδηγιών.

Στην πραγματικότητα, το μόνο που είναι ελεύθεροι να κάνουν, τόσο οι ροδακινοπαραγωγοί, όσο και οι παραγωγοί γενικώς, είναι το εξής: Να επιλέξουν το ποιος θα τους ξεζουμίσει. Αν αυτό λέγεται «ελευθερία», τότε μάλλον οι λέξεις χάνουν το νόημά τους.

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ανακοίνωσε περιχαρής από τη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Σουφλιάς μιλώντας για δημοπράτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσίων έργων της νύμφης του Θερμαϊκού και για κονδύλια περισσότερα από όσα δαπάνησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Διόλου περίεργα όλα αυτά ενόψει της ΔΕΘ.

Αυτό, που φυσικά δε μας είπε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, είναι το ποσό των δημοσίων επενδύσεων σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν σε όλους τους νομούς της χώρας.

Οσο για το περίφημο Μετρό της Θεσσαλονίκης για το οποίο ο Γιώργος Σουφλιάς ανακοίνωσε την προσωρινή του ανάθεση, ας μην το παρουσιάζουν οι κυβερνώντες ως έργο που θα ξεκινήσει ...αύριο.

Εχουμε πλέον μεγάλη εμπειρία ως χώρα για το θέμα λόγω του Μετρό της Αθήνας. Και για τις καθυστερήσεις και για τα συνήθη πανωπροίκια των κατασκευαστριών κοινοπραξιών.

Και πέρα απ' αυτά, δε χρειαζόταν να μας πει, ότι οι υποσχέσεις δεν κοστίζουν... Αυτό το ξέρουμε όλοι...

ΩΣΤΕ ΣΤΑ 100 καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης το Πανεπιστήμιο Αθηνών μαζί με το Κέμπριτζ και την Οξφόρδη! Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι οι καθηγητές και οι φοιτητές του το αξίζουν.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Σίγουρα πάντως δεν αποτέλεσε κριτήριο επιλογής η χρηματοδότησή του και το επίπεδο μισθών και διαβίωσης του προσωπικού και των σπουδαστών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ