Σάββατο 20 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Υποσχέσεις ενόψει ΔΕΘ

Και άλλες υποσχέσεις ήρθαν για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά διά στόματος υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, αμέσως μετά τη χτεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Υποσχέσεις που έρχονται λίγες μόνο μέρες πριν από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και δείχνουν το πώς θα κινηθούν οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες του Σεπτέμβρη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, μιλώντας για το μετρό της Θεσσαλονίκης, είπε πως «είμαστε πλέον στην τελική ευθεία, καθώς αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος». Σύμφωνα με όσα είπε, ανάδοχος είναι η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν οι εταιρίες ΑΕΓΕΚ, IMPREGILO και ANSALDO. Δεύτερη αναδείχτηκε η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ, SIEMENS και VINCI, ενώ τρίτη βγήκε η κοινοπραξία J&B-ΑΒΑΞ, μαζί με ισπανικές εταιρίες.

Η τελευταία κοινοπραξία έχει καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ενώ προτίθεται να κάνει και προσφυγή. Κατ' αυτό τον τρόπο, αναμένεται να υπάρξει παραπέρα καθυστέρηση του έργου, ενώ συνεχίζεται ο «πόλεμος» των εταιριών για το ποια θα αναλάβει το έργο και κατ' επέκταση θα διαχειριστεί τα τεράστια κονδύλια. Ο μοναδικός χαμένος στην όλη υπόθεση είναι ο λαός της Θεσσαλονίκης που ένα ζωτικής σημασίας έργο για την ποιότητα ζωής του, γίνεται βορά και αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στις μεγαλύτερες κοινοπραξίες.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ μίλησε για την Εγνατία, η οποία, όπως ισχυρίστηκε, θα είναι έτοιμη το 2008 και πως πρόκειται να δημοπρατηθούν έργα 2 δισ. ευρώ εκ των οποίων έχουν υπογραφεί συμβάσεις για το 90% εξ αυτών. Ανάδοχος, σύμφωνα με τον Γ. Σουφλιά, αναδείχτηκε και για το έργο του διαδρόμου του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης και σε 10 με 15 μέρες θα υπογραφεί η σύμβαση και θα αρχίσει η κατασκευή του. Τέλος, αναφορικά με την υποθαλάσσια αρτηρία έχει αναδειχτεί ο προσωρινός ανάδοχος και πως μέσα στον Οκτώβρη θα έχουν εκδικαστεί οι ενστάσεις και οι προσφυγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ