Σάββατο 20 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πρόβλημα και στο νερό από τη «χημική βόμβα»

Τα επικίνδυνα χημικά στο εργοστάσιο της «ΔΙΑΝΑ»

Motion Team

Τα επικίνδυνα χημικά στο εργοστάσιο της «ΔΙΑΝΑ»
Στις πλάτες του λαού και με κίνδυνο ακόμη και τη δημόσια υγεία συνεχίζεται το παιχνίδι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που χρόνια τώρα εξελίσσεται με αφορμή την απομάκρυνση των επικίνδυνων φυτοφαρμάκων που παραμένουν στο εγκατελειμμένο εργοστάσιο της «ΔΙΑΝΑ» στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα των Δήμων Σταυρούπολης, Πολίχνης και της Κοινότητας Ευκαρπίας, ζουν καθημερινά κάτω από την απειλή μιας χημικής βόμβας έτοιμης να εκραγεί ενώ ήδη έχει αρχίσει να μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.

Εδώ και περισσότερο από δύο βδομάδες, οι κάτοικοι των συνοικισμών Νικόπολης, Ευξεινούπολης και Ανθοκήπων, αναγκάζονται να καλύπτουν τις ανάγκες τους αγοράζοντας εμφιαλωμένα νερά, διότι το νερό με το οποίο υδροδοτούνται από τις ιδιωτικές γεωτρήσεις του κ. Κεφαλίδη, είναι ακατάλληλο. Και ενώ εδώ και χρόνια οι κάτοικοι διεκδικούν την υδροδότησή τους από την Εταιρία Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), πολιτικά παιχνίδια και ιδιωτικά συμφέροντα εμποδίζουν την ένταξη της περιοχής στο δίκτυό της.

Τον Ιούλη η Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συστήνει τη διακοπή ύδρευσης των συνοικισμών Νικόπολης (Σταυρούπολη), Ανθοκήπων (Πολίχνη) και Ευξεινούπολης (Ευκαρπία) από τις ιδιωτικές γεωτρήσεις. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν σε δείγματα νερού (τέσσερις από γεωτρήσεις και δύο από το δίκτυο), απέδειξαν ότι οι δείκτες φυτοφαρμάκων βρίσκονται στα ανώτερα επιτρεπτά όρια, ενώ σε μία περίπτωση (γεώτρηση 3) εμφανίζονται πολύ πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Η νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν μία εβδομάδα στο εργοστάσιο της «ΔΙΑΝΑ», θεωρείται βέβαιο πως θα εντείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Και έρχεται να αναδείξει τις ευθύνες και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα αλλά και της ΝΔ που εδώ και περισσότερο από 10 χρόνια δεν έχουν εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για την απομάκρυνση των φυτοφαρμάκων από την περιοχή. Παράλληλα αναδεικνύει την ευθύνη τους για τη συνεχιζόμενη εξάρτηση της υδροδότησης της περιοχής από τον ιδιώτη.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη «Δημοτική Συνεργασία για την Πολίχνη» και ο επικεφαλής της παράταξης δημοτικός σύμβουλος Κώστας Θεοδωρίδης, καλούν τους κατοίκους της περιοχής να μην επιτρέψουν τη συνέχιση του εμπαιγμού σε βάρος τους. Αγωνιστικά να διεκδικήσουν εδώ και τώρα απομάκρυνση των φυτοφαρμάκων της «ΔΙΑΝΑ», εδώ και τώρα σύνδεση της περιοχής με το δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΑΘ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Του έκαναν μήνυση γιατί διεκδίκησε έκταση για χώρο πρασίνου (2009-04-04 00:00:00.0)
Μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων σε κρίσιμους τομείς (2008-04-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-01-09 00:00:00.0)
Να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα φυτοφάρμακα (2005-06-03 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την απομάκρυνση των τοξικών (2004-02-17 00:00:00.0)
Αντιπολεμικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ (2000-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ