Σάββατο 20 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΟΡΔΑΝΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ
«Προειδοποιητικές» οι ρίψεις των πυραύλων;

AMAN - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Οι Ταξιαρχίες Αμπντάλα αλ Αζάμ ανέλαβαν την ευθύνη για τη χτεσινή ρίψη τριών πυραύλων τύπου «Κατιούσα» στο ιορδανικό λιμάνι Ακαμπα, όπου είχαν ελλιμενιστεί το τελευταίο 10ήμερο δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία, και στην ισραηλινή πόλη Εϊλάτ. Οι δύο ρουκέτες που έπεσαν στο λιμάνι της Ακαμπα προκάλεσαν το θανάσιμο τραυματισμό ενός Ιορδανού στρατιώτη και τον τραυματισμό ενός Ιορδανού αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Η τρίτη ρουκέτα έπεσε πάνω σε ταξί κοντά στο αεροδρόμιο της ισραηλινής πόλης Εϊλάτ χωρίς να εκραγεί.

Στόχος των ρουκετών ήταν (σύμφωνα με την οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη υποστηρίζοντας πως σχετίζεται με την Αλ Κάιντα) το Ισραήλ και οι ΗΠΑ. «Οι Σιωνιστές είναι νόμιμος στόχος... Προειδοποιούμε τους Αμερικανούς που διαδίδουν τη διαφθορά σ' όλο τον κόσμο και έχουν κλέψει τον πλούτο του μουσουλμανικού έθνους πως θα πρέπει να περιμένουν και άλλες επιθέσεις» έγραφε σε ανακοίνωσή της στο Διαδίκτυο η οργάνωση, που παρεμπιπτόντως είναι μία απ' τις πολλές που ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στο αιγυπτιακό τουριστικό θέρετρο Σαρμ ελ Σέικ στις 27 Ιούλη.

Οι ρουκέτες, εκ των οποίων μία πέρασε πάνω απ' το ένα απ' τα δύο αμερικάνικα πολεμικά πλοία που είχαν ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Ακαμπα, το USS ASHLAND, μέσα σε ελάχιστη ώρα προκάλεσαν τον άμεσο απόπλου αμφοτέρων...

Οι ιορδανικές αρχές ξεκίνησαν χτες τις έρευνές τους αναζητώντας τα ίχνη δύο Ιρακινών και ενός Σύρου που είχαν ενοικιάσει την αποθήκη στο λιμάνι της Ακαμπα, που χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο για την εξαπόλυση των ρουκετών.

Ο υπουργός Αμυνας Σαούλ Μοφάζ έσπευσε να σχολιάσει πως οι επιθέσεις είχαν κοινό στόχο «την Ιορδανία και το Ισραήλ» και πως οι αρχές αμφοτέρων χωρών θα συνεργαστούν για να εξιχνιάσουν την υπόθεση, μολονότι παραδέχτηκε πως αγνοούσε (ως χτες το μεσημέρι) την ταυτότητα των δραστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ