Σάββατο 20 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΚΙΝΑ
Σε πλήρη εξέλιξη η κοινή άσκηση

ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ.- Κινέζοι και Ρώσοι διοικητές εγκαινίασαν χτες στο Βλαδιβοστόκ το πρακτικό σκέλος των πρώτων κοινών στρατιωτικών ασκήσεων «Αποστολή Ειρήνης 2005», αφού προηγουμένως ολοκλήρωσαν τις μεταξύ τους διαβουλεύσεις.

Οι ρωσο-κινεζικές ασκήσεις που ξεκίνησαν το περασμένο 48ωρο αναμένεται να κορυφωθούν ως την ερχόμενη Πέμπτη με τις αναπτύξεις αμφίβιων και ειδικών δυνάμεων και εναέριο αποκλεισμό στη χερσόνησο Σαντόνγκ της Κίτρινης Θάλασσας με τη συμμετοχή περίπου 10.000 στρατιωτών και αξιωματικών (οι περισσότεροι Κινέζοι αφού οι Ρώσοι είναι μόλις 1.800).

Το επιχειρησιακό σενάριο προβλέπει πως οι δύο χώρες έχουν λάβει εντολή απ' τα Ηνωμένα Εθνη να σταθεροποιήσουν την κατάσταση σε μία χώρα που βυθίζεται στη βία απ' την αντιπαράθεση εθνοτικών κοινοτήτων. Οπως δήλωνε χτες με νόημα στους δημοσιογράφους ο Κινέζος στρατηγός Λιανγκ Γκουανγλί «οι ασκήσεις αυτές διαποτίζονται απ' τους στόχους και τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών και δεν κατευθύνονται εναντίον τρίτης χώρας, ούτε αφορούν τα συμφέροντα άλλων χωρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ