Σάββατο 20 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΝΕΣΕΣ
Στο μάτι του κυκλώνα η Σκότλαντ Γιαρντ

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Με καταιγισμό συνεντεύξεων και δηλώσεων ο επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ αναλαμβάνει αποκλειστικά το ρόλο του υπερασπιστή της υπόθεσης της δολοφονίας του 27χρονου Βραζιλιάνου Ζαν Τσαρλς δε Μενέσες, αλλά και της επιχείρησης συγκάλυψης.

Ετσι και αλλιώς βρίσκεται στο επίκεντρο του κυκλώνα μετά τις αποκαλύψεις των συνθηκών της δολοφονίας αλλά και της προσπάθειας συγκάλυψης, με την ωμή παρέμβασή του ώστε να σταματήσει τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας. Ο σερ Ιαν Μπλερ τόνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία προσπάθεια «συγκάλυψης». Τι θα μπορούσε να πει άλλωστε.

Πάντως, αστυνομικοί και νομικοί από τη Βραζιλία φθάνουν στο Λονδίνο την ερχόμενη βδομάδα για να παρακολουθήσουν από κοντά την πρόοδο της έρευνας σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του δε Μενέσες. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας, με ανακοίνωσή της, κάλεσε τις βρετανικές αρχές να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό και με πλήρη διαφάνεια την έρευνα, ενώ παράλληλα επέκρινε τη στάση του αρχηγού της Σκότλαντ Γιαρντ, Σερ Ιαν Μπλερ που σύμφωνα με καταγγελία του επικεφαλής της έρευνας προσπάθησε να θέσει εμπόδια με στόχο τη ματαίωσή της.

Τέλος, οι δικηγόροι της οικογένειας του 27χρονου Βραζιλιάνου συναντήθηκαν χτες με την ανεξάρτητη επιτροπή που διεξάγει έρευνα για τη δολοφονία του και με συνέντευξη Τύπου έξω από το σταθμό του Στόκγουελ ζήτησαν την παραίτηση του σερ Ιαν Μπλερ, καθώς και την επίσπευση των ερευνών της ανεξάρτητης επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της δολοφονίας του Μενέσες. Επιτροπή που υποσχέθηκε ότι θα διεξάγει δίκαιη έρευνα και μάλιστα χτες στους δρόμους του Λονδίνου εμφανίστηκαν εκκλήσεις της, προς αυτόπτες μάρτυρες ώστε να καταθέσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ