Σάββατο 20 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟΙ ΡΟΛΟΙ

ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ: «Νέες ανατιμήσεις πολιορκούν την αγορά και αναμένεται να επιβαρύνουν τις τσέπες των καταναλωτών από τον Σεπτέμβριο. Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, στα δίδακτρα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, στα είδη σούπερ μάρκετ αλλά και τις μεταφορές, περιμένουν τους καταναλωτές με την επιστροφή τους από τις καλοκαιρινές διακοπές» (η είδηση στα ΝΕΑ).

ΟΠΩΣ ΧΤΕΣ: «Εχουμε και πάλι λιτότητα. Λιτότητα που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις. Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα υποστούν τις συνέπειες στο εισόδημά τους και ταυτόχρονα θα βλέπουν τους προνομιούχους αυτού του τόπου, τους λίγους, τους έχοντες και κατέχοντες, όχι μόνο να μην θίγονται από τα μέτρα λιτότητας αλλά και να διεκδικούν ακόμη μεγαλύτερα κομμάτια από την πίτα των κρατικών και κοινοτικών πόρων. Και κάποια στιγμή θα αρχίσουν αναπόφευκτα συγκρίσεις με το σημιτικό παρελθόν. Ας προσέξει η κυβέρνηση και ας επιμερίσει ανάλογα τον επερχόμενο "βαρύ" χειμώνα» (το κύριο άρθρο στη ΧΩΡΑ).

ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ! «Πόλεμο στους φοροφυγάδες κήρυξε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης δηλώνοντας χτες ότι "δεν μπορούν να φανταστούν πόσο δύσκολη θα κάνουμε τη ζωή τους. Αυτοί που παρουσιάζουν πλαστά τιμολόγια δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσουν"» (η «είδηση» στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΟΙ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ»: «Ο κόσμος των επιχειρήσεων και της αγοράς περιμένει από τον κ. Καραμανλή να επιδείξει τη σταθερότητα και την αποφασιστικότητα που άρχισε να χαρακτηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων και της αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας (...) και θεωρούν ασφαλώς πολύ θετικό ότι οι εισηγήσεις του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη κινούνται όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση» (το σχόλιο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ: «Χοντραίνει όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως η κόντρα Μεϊμαράκη - ΔΑΚΕ. Οι "γαλάζιοι" συνδικαλιστές έχουν σηκώσει μπαϊράκι αντιδρώντας στις συστάσεις του γραμματέα να απέχουν από τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης. Χθες η ΔΑΚΕ διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που οι κινητοποιήσεις έχουν κομματικά χαρακτηριστικά θα συμμετάσχει "έστω και μόνη της κατά τη διάρκεια των διαφόρων φάσεων των εκδηλώσεων"» (το σχόλιο στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ