Σάββατο 20 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Καταθέτουν και οι πιλότοι των «Μιράζ»

Συνεχίζοντας να δίνει τις πληροφορίες με «ελεγχόμενο» τρόπο και πάντα μέσω των ΜΜΕ, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας επιβεβαίωσε ουσιαστικά χτες ότι κατά τη διάρκεια της κήρυξης του «Renegade» (του συναγερμού που βάσει του νέου «αντιτρομοκρατικού» νόμου προβλέπει ακόμα και την κατάρριψη αεροσκαφών) και της πορείας «παρακολούθησης» του μοιραίου κυπριακού «Boeing», πήραν μέρος και δυο «Μιράζ» («Mirage 2000»).

Ενα στοιχείο που τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία, που έγινε και η τελευταία επίσημη ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θ. Ρουσόπουλο, δεν αναφέρθηκε η συμμετοχή των «Mirage», παρά μόνο αυτή των αεροσκαφών F-16.

Οι πιλότοι των δύο «Mirage 2000» πρόκειται να δώσουν κατάθεση στον εισαγγελέα και, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αεροσκάφη τους αντικατέστησαν τα F-16 στην πορεία «παρακολούθησης» του τραγικού αεροπλάνου, αφού τα τελευταία έπρεπε να προσγειωθούν λόγω έλλειψης καυσίμων. Οι πιλότοι των «Mirage» φαίνεται να έφτασαν στο σημείο λίγο πριν τη συντριβή του και ήταν οι τελευταίοι μάρτυρες. Το δυο «Mirage» ήταν από την 331 Μοίρα. Τη συμμετοχή των «Mirage» στην παρακολούθηση του αεροπλάνου της «ΗΛΙΟΣ» έχει καταγράψει και το ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Νάπολης. Πάντως δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν έγινε καταμέτρηση πυρομαχικών στα δυο «Mirage», όπως έχει γραφτεί στον Τύπο ότι έγινε με τα δυο F-16.

Πρέπει τέλος να σημειωθεί, από τις πληροφορίες που διαρρέουν, ότι οι πιλότοι ανέφεραν στις καταθέσεις τους πως είχαν πάρει εντολή για κατάρριψη του αεροπλάνου, χωρίς ωστόσο να την εκτελέσουν. Κάτι που ενισχύει τις πληροφορίες ότι τα τελευταία εννέα λεπτά της πτήσης υπήρχε κυβερνητική εντολή για κατάρριψη του «Μπόινγκ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ