Κυριακή 28 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Νέα και Εκδηλώσεις
ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

* Στα πλαίσια των σκακιστικών εκδηλώσεων, του Μάιντς Φέστιβαλ 2005 στη Γερμανία, θα γίνουν και τρεις σημαντικές εκδηλώσεις στο «Chess 960», (όπως έχουμε ξαναγράψει, πρόκειται για την ανακάλυψη του Ρόμπερτ Φίσερ, όπου τα κομμάτια (προσοχή, όχι τα πιόνια) τοποθετούνται στη σκακιέρα τυχαία και αυτές οι τυχαίες θέσεις φθάνουν τον αριθμό 960!), με πρωταγωνιστές τους Σβίντλερ (Ρωσία) και Αλμάσι (Ουγγαρία) που θα δώσουν ματς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «Chess 960». O Σβίντλερ νίκησε τον Πίτερ Λέκο (Ουγγ.) παίρνοντάς του τον τίτλο το 2003, ενώ το 2004 νίκησε τον Αρμένιο διεκδικητή και διατήρησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στο τυχαίο σκάκι.

Σε άλλη εκδήλωση (ακόμα και «Chess 960» μεταξύ ηλεκτρονικών υπολογιστών πραγματοποιήθηκε) στο Μάιντς, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της FIDE, ο Ινδός GM Βισβ. Ανάντ, νίκησε σε ματς «Ράπιντ» τον Ρώσο ομότιτλό του Αλεξάντερ Γκρίτσανκ, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά - έχει νικήσει στο παρελθόν τους Κράμνικ, Πονομαριόφ, Τζούντιθ Πόλγκαρ και Αλεξέι Σίροβ! - το γεγονός ότι είναι ο πιο γρήγορος παίκτης του κόσμου!

* Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Κέδρος» το 13ο τεύχος του περιοδικού «Σκάκι για όλους» με πολλά ενδιαφέροντα θέματα ένα από τα οποία αναλύει και σχολιάζει ο Αγγελος Βουλδής. Πρόκειται για τη νίκη του Η-Υ «Υδρα» επί του Αγγλου GM Μάικλ Ανταμς (!) και πώς μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει τα ηλεκτρονικά αυτά τέρατα! Κεντρική διάθεση Γενναδίου 3, τηλ. 210-3809.712.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ