Τρίτη 23 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σπηλαιολόγοι από όλο τον κόσμο

Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη το 14ο διεθνές συνέδριο σπηλαιολογίας που άρχισε τις εργασίες του χτες στον Κάλαμο Αττικής και θα ολοκληρωθεί στις 28 Αυγούστου. Ουσιαστικά ο συνολικός χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου είναι 25 μέρες μαζί με τις προ και μετασυνεδριακές εκδηλώσεις και εκδρομές.

Στις εργασίες αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 400 σπηλαιολόγοι από 48 χώρες, υπό την «ομπρέλα» του φορέα - διοργανωτή, τη Διεθνή Ενωση Σπηλαιολογίας, την οποία συναποτελούν 50 χώρες και κάθε 4 χρόνια διοργανώνουν το συνέδριό τους σε μια χώρα που επιλέγουν με τις διαδικασίες που επιλέγεται και η χώρα διοργάνωσης των Αλυμπιακών Αγώνων!

Οι εγχώριοι διοργανωτές είναι η Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία και η Ελληνική Ομοσπονδία Σπηλαιολογίας με την υποστήριξη της Εφορίας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του υπουργείου Πολιτισμού.

Η επιλογή της Ελλάδας ως χώρας διεξαγωγής του συνεδρίου δεν είναι τυχαία αν σκεφτεί κανείς πως στη χώρα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 10.000 σπήλαια, με τα 150 να έχουν κριθεί «τουριστικός αξιοποιήσιμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ