Τρίτη 23 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τέσσερα έργα Μ. Χατζιδάκι

«Τέσσερις θεατρικοί μύθοι», είναι ο τίτλος των δύο συναυλιών που θα δώσει το μουσικό σύνολο «Μάνος Χατζιδάκις», τον Αύγουστο, συνεργαζόμενο με δυο από τους σημαντικότερους σύγχρονους ερμηνευτές, τον Μανώλη Λιδάκη και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη. Αύριο, στη Ρωμαϊκή Αγορά και στις 30/8 στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά μαζί τέσσερα έργα του κορυφαίου συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, που γράφτηκαν για το θέατρο: «Ματωμένος Γάμος», «Κύκλος με την Κιμωλία», «Παραμύθι χωρίς όνομα» και «Καπετάν Μιχάλης». Ο «Καπετάν Μιχάλης» θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά με την πρωτότυπη ενορχήστρωσή του, ενώ ο «Ματωμένος Γάμος» με την τελευταία γραφή του δημιουργού του, για τσέλο και πιάνο.

Μουσικό σύνολο Μάνος Χατζιδάκις: Μίλτος Παπαστάμου (βιολί - μαντολίνο), Ιρίνα Βαλεντίνοβα (πιάνο harpsicord), Στέλλα Κυπραίου (κιθάρα - λαούτο), Νίκος Γκίνος (κλαρινέτο), Γιώργος Καλούδης (βιολοντσέλο - κρουστά), Κώστας Θεοδώρου (κοντραμπάσο - κρουστά), Μαρία Μπιλντεα (άρπα), Γιάννης Ηλιόπουλος (κιθάρα), Σωκράτης Ανθης (τρομπέτα). Ηχολήπτες ο Γιώργος Καριώτης και ο Κώστας Βάμβουκας. Υπεύθυνος για τους φωτισμούς ο Κωνσταντίνος Αλεξίου. Η ενορχηστρωτική επιμέλεια είναι του Νίκου Κυπουργού.

Επίσης στις 26/8 στις Πρέσπες της Φλώρινας, οι δυο ερμηνευτές μαζί με την Ελλη Πασπαλά θα παρουσιάσουν το «Ματωμένο Γάμο», το «Παραμύθι χωρίς Ονομα», τον «Καπετάν Μιχάλη» και τον «Μεγάλο Ερωτικό», υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ