Παρασκευή 2 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Οι βάρβαροι δε θα περάσουν

Οι Πολωνοί «επαναστάτες» του «θεόσταλτου» Βαλέσα, αφού (με τη βοήθεια του «αλάνθαστου» συμπατριώτη τους πάπα Βοϊτίλα και του καουμπόη Ρίγκαν) ανέτρεψαν το σοσιαλιστικό καθεστώς της πατρίδας τους, τώρα προσπαθούν να «δώσουν τα φώτα» τους και σε άλλους λαούς, να τους δείξουν το δρόμο και τον τρόπο, ώστε να απαλλαγούν από «τα νύχια του κομμουνισμού» και να δημιουργήσουν και αυτοί το δικό τους παράδεισο, μοντέλο και υπόδειγμα του οποίου αποτελεί η σημερινή Πολωνία, όπου οι ευτυχείς πολίτες της μπορούν, ελεύθερα και ανεμπόδιστα, να πεθαίνουν κατά εκατοντάδες κάθε χειμώνα στα παγωμένα παγκάκια και στα δρομάκια των πάρκων της Βαρσοβίας, από το ψύχος και την ασιτία.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων «Πρέσνα Λατίνα», η Κούβα κατήγγειλε δημόσια παράνομες ενέργειες της πολωνικής κυβέρνησης στο νησί, με στόχο την ανατροπή του σημερινού καθεστώτος. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Πολωνός γερουσιαστής Ραμασέφσκι, πρόεδρος της Επιτροπής ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας του, επισκέφτηκε και παρέμεινε στην Κούβα επί δέκα μέρες, με επίσημη αποστολή τη σύναψη συμφωνίας επιστημονικο-τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Πίσω, όμως, από το επίσημο πρόσχημα, η «διατεταγμένη υπηρεσία» που είχε να εκτελέσει ο κύριος Ραμασέφκσι, ήταν να «ενημερώσει» του Κουβανούς αντικαθεστωτικούς και να τους «διδάξει» τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν αυτοί στην Πολωνία (νόμιμες και παράνομες), για την ανατροπή του σοσιαλιστικού καθεστώτος.

Εκτός από τον ίδιο, και η σύζυγός του, η κυρία Σοφία Ρομασέφσκα, η οποία τον συνόδευε, ανέπτυξε ζωηρή δραστηριότητα, είχε επαφές με Κουβανούς αντιφρονούντες και ιδιαίτερα με τον κύριο Μπισέτ, πράκτορα του αντικαθεστωτικού «Κουβανο-Αμερικανικού Εθνικού Ιδρύματος».

Και ύστερα, όπως πολύ σωστά επισημαίνει η λαϊκή ρήση, «φταίει ο φονιάς;». Δε θα ήταν, δηλαδή, «εντός του δικαίου», ο «δικτάτορας» Φιντέλ Κάστρο, να δώσει εντολή να «περιποιηθούν» με ένα «γερό χέρι ξύλο» τον κύριο γερουσιαστή και την «ερίτιμο» κυρία Ρομασέφσκα και να τους μπαγλαρώσουν για κάμποσα χρόνια στο πιο σκοτεινό κελί κάποιας φυλακής;

Η κυβέρνηση, βέβαια, της Κούβας δεν επιφύλαξε στους δύο Πολωνούς «διαφωτιστές» την περιποίηση που τους χρειαζόταν. Οπως αναφέρει το πρακτορείο, σκέφτεται να οδηγήσει, πιθανώς, τον Πολωνό διπλωμάτη στο δικαστήριο, κατηγορούμενο για ανατρεπτικές ενέργειες και πράξεις παράνομες, σε βάρος της νόμιμης κυβέρνησης της Κούβας.

Αλλά, άδικος ο κόπος και χαμένες οι «φιλότιμες» προσπάθειες που καταβάλλουν οι διάφοροι αργυρώνητοι σπιούνοι, φερέφωνα και υποκινούμενα των επιτελικών «εγκεφάλων» της Ουάσιγκτον, οι οποίοι, αφού δεν μπόρεσαν με τη βία και με το σκληρό και απάνθρωπο εμπάργκο να υποτάξουν αυτόν τον ηρωικό λαό, που επιμένει στην απόφασή του να ζήσει μέσα στο σοσιαλιστικό καθεστώς που ο ίδιος επέλεξε, προσπαθούν τώρα με το δόλο και με μέσα αισχρά και άτιμα, να διαβρώσουν από τα μέσα τη συνοχή και την πίστη του στο καθεστώς και στην πολιτική του ηγεσία.

Στην Κούβα, οι επίδοξοι νεκροθάφτες του σοσιαλισμού δε θα βρουν συνεργάτες, σαν εκείνους τους «ιδανικούς αυτόχειρες» του «Συνδικάτου Αλληλεγγύη» και των ναυπηγείων του Γκντασκ, που έβαλαν οι ίδιοι τη θηλιά στο λαιμό τους, έσκαψαν με τα χέρια τους το λάκκο της ίδιας της πατρίδας τους και την κατάντησαν τώρα μια χώρα πεινασμένων ζητιάνων, παράδεισο της πορνείας και του αλκοολισμού.

Οι προσπάθειες των νεοφασιστών της «νέας τάξης» για ανατροπή του σοσιαλισμού στο νησί της Ελευθερίας, θα αποτύχουν. Οι λυσσαλέες επιθέσεις τους, ύπουλες και συχνά απροκάλυπτες και άνανδρες, θα συντρίβονται στο τείχος της ενότητας του κουβανικού λαού, και θα οδηγούν σε έναν οδυνηρό γι' αυτούς Κόλπο των Χοίρων. Στην Κούβα του Φιντέλ Κάστρο, του Τσε Γκεβάρα και των άλλων αθανάτων, οι βάρβαροι δε θα περάσουν!


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ