Τετάρτη 24 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ
Πλημμύρες παντού

ΖΥΡΙΧΗ - ΒΙΕΝΝΗ.-

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αγνοείται η τύχη δύο άλλων από τις πλημμύρες που έχουν πλήξει ένα μεγάλο τμήμα της Ελβετίας, όπου σε πολλές λίμνες η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει επικίνδυνα ξεπερνώντας τα όρια συναγερμού, ανακοινώθηκε σήμερα από τις αρχές. Από την Κυριακή, οι νεκροί και οι αγνοούμενοι έφθασαν τους έξι στην Ελβετία που έχει να γνωρίσει τέτοιες πλημμύρες από το 1999.

Οι περισσότερο πληγείσες περιοχές από τις συνεχιζόμενες για τρεις ημέρες έντονες βροχοπτώσεις βρίσκονται στα κεντρικά της χώρας. Ενα τμήμα της πόλης της Λουκέρνης έχει καλυφθεί από νερά και είναι μεγάλα τα προβλήματα στις οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες. Εχουν επίσης πλημμυρίσει πολλές περιοχές στη Βέρνη και πολλοί ήταν αυτοί που αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν βάρκες για να μετακινηθούν. Περίπου 240 κάτοικοι απομακρύνθηκαν. Στην περιοχή του Νταβός υπερχείλισαν ποταμοί.

«Πνίγεται και η Αυστρία» καθώς από τις καταρρακτώδεις βροχές που άρχισαν τη νύχτα της Δευτέρας ήδη προκλήθηκαν μεγάλες πλημμύρες στη δυτική Αυστρία, ανακοινώθηκε χτες από τις αρχές. Σε ορισμένες περιοχές των επαρχιών του Τιρόλου και του Βόραρμπεργκ, η κατάσταση χαρακτηρίζεται δραματική. Εξάλλου, έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε τη νύχτα υπέστη σημαντικές ζημιές το δίκτυο της Telecom της Αυστρίας και τα σωστικά συνεργεία για να επικοινωνούν χρησιμοποιούν μόνον ασυρμάτους κάτι που δυσχεραίνει πολύ το έργο τους.

Από τις άσχημες καιρικές συνθήκες πλήττεται και η Βουλγαρία και, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας ηλικιωμένος άνδρας έχασε τη ζωή του. Συνολικά 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την αρχή Ιουνίου εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών και κυρίως των πλημμυρών.

Εκτακτα μέτρα λαμβάνονται από το βράδυ της Δευτέρας και στη βόρεια Κροατία καθώς η στάθμη του ποταμού Μούρα συνεχίζει να ανεβαίνει εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, μετέδωσε ο ραδιοσταθμός HRT. Από τις καταρρακτώδεις βροχές έχουν πλημμυρίσει και περιοχές της Σλοβενίας, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και έχουν καλυφθεί με νερά σπίτια, δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές. Στη Ρουμανία, δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με αποτέλεσμα οι νεκροί από τις πλημμύρες να φθάσουν συνολικά τους 18, ενώ οι ζημιές δεν έχουν ακόμη υπολογιστεί καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται και έχουν πληγεί οι 31 από τις 41 συνολικά διοικητικές περιφέρειες της χώρας.

Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις αντιμετωπίζει και η νότια Γερμανία και έκλεισαν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο βαυαρικό θέρετρο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μοντέλα πρόβλεψης κατολισθήσεων ίσως μπορούν να σώσουν ζωές (2017-08-27 00:00:00.0)
Φονικές πλημμύρες (2010-12-07 00:00:00.0)
Εκατόμβη νεκρών στις φτωχογειτονιές του Ρίο (2010-04-08 00:00:00.0)
Θύματα και ανησυχία παγκοσμίως (2002-08-22 00:00:00.0)
Νεκροί από πλημμύρες (2001-08-14 00:00:00.0)
Χωρίς προηγούμενο οι πλημμύρες (1996-07-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ