Τετάρτη 24 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΑΣ
Βόλτες «βιτρίνας» Ανάν και Προέδρου Τάντζα

ΝΙΑΜΕΪ.- Επισκέψεις σε νοσοκομεία και κέντρα σίτισης χιλιάδων υποσιτισμένων παιδιών και ενηλίκων του δυτικοκεντροαφρικανικού Νίγηρα, ξεκίνησε χτες ο ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, δεχόμενος τις επικρίσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων αρωγής πως η ανθρωπιστική βοήθεια σε τρόφιμα και φάρμακα «ήταν πολύ λίγη και ήρθε πολύ αργά».

Ο Ανάν συνοδευόταν τις πρώτες ώρες της περιοδείας του σε νοσοκομεία της πόλης Ζίντερ και από τον Πρόεδρο του Νίγηρα, Μαμάντου Τάντζα, ο οποίος είχε, αυτή τη φορά, την «ευκαιρία» να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι πως στη χώρα του υπάρχουν τελικά ...χιλιάδες παιδιά που απειλούνται με θάνατο λόγω της πείνας. Ο Πρόεδρος του Νίγηρα το είχε αρνηθεί στις αρχές του μήνα, λέγοντας πως «δεν υπάρχει λιμοκτονία» στη χώρα του και πως οι εικόνες των σκελετωμένων παιδιών του Νίγηρα που έκαναν το γύρο του κόσμου ήταν «αποτέλεσμα προπαγάνδας του ΟΗΕ και πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης»!

Ο δε Ανάν απέφυγε να απαντήσει (όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους) στις επικρίσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων (π.χ. «Γιατροί Χωρίς Σύνορα») πως η όποια βοήθεια από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του Οργανισμού ήταν «ετεροχρονισμένη και ελάχιστη» σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του λαού του Νίγηρα. Αρκέστηκε μόνο να χαρακτηρίσει «ικανοποιητική» τη συνεργασία του ΟΗΕ με τις άλλες οργανώσεις αρωγής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ