Πέμπτη 25 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Διεκδικούν τα δεδουλευμένα

Με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash» και στο δημοτικό ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής.

Συγκεκριμένα, οι τεχνικοί του ραδιοφωνικού σταθμού «Flash», με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από την περασμένη βδομάδα. Ετσι από χτες Τετάρτη στις 6 το πρωί μέχρι και τις 6 το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποιούν τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση, διεκδικώντας την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων τους και τα αναδρομικά. Υπενθυμίζεται ότι οι τεχνικοί του σταθμού πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή 18 και 19 Αυγούστου 48ωρη απεργία, καθώς επίσης και τη Δευτέρα και Τρίτη. Επίσης, απλήρωτοι παραμένουν όλοι οι εργαζόμενοι στο ραδιοσταθμό, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση. Παρ' όλες τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις του ιδιοκτήτη Σ. Πουλόπουλου τόσο προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όσο και προς τους ίδιους τους εργαζομένους ότι θα προχωρήσει στην πλήρη εξόφληση των μισθών τους, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν επίσης, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή και οι εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής. Οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού παραμένουν απλήρωτοι για τον Ιούλη, ενώ παράλληλα υπάρχουν οφειλόμενα αναδρομικά, καθώς και κατακράτηση και μη απόδοση από την επιχείρηση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ταμεία του ποσοστού που παρακρατείται από το μισθό των εργαζομένων.

Σε καταγγελία τους προς την Επιθεώρηση Εργασίας, που την κοινοποιούν και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και την ΕΤΕΡ οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι τουλάχιστον τους τελευταίους 8 μήνες για να υπάρξει η καταβολή των δεδουλευμένων τους χρειάζονται συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ η διοίκηση της επιχείρησης αποδεικνύεται συνεχώς αφερέγγυα, αφού δίνει συνεχώς ημερομηνίες εξόφλησης που συνεχώς ανατρέπει, προσπαθώντας να αποφύγει κινητοποιήσεις ή άλλου είδους κυρώσεις.

Να σημειωθεί ότι για την ερχόμενη Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει καλέσει σε ακρόαση τους εκπροσώπους των ραδιοφωνικών σταθμών «Flash» και «Planet» προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματα που εκκρεμούν. Το σύνολο των εργαζομένων στον «Flash» έχει να πληρωθεί από τον Ιούλη, ενώ στους εργαζόμενους του «Planet» οφείλονται δεδουλευμένα από τον περασμένο Αύγουστο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ