Παρασκευή 26 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΚΟΥΒΑ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, για τις συναντήσεις και τις επαφές που είχε σε Κούβα και Βενεζουέλα, έδωσε χτες η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, που επέστρεψε την Τετάρτη στην Αθήνα μετά από πολυήμερο ταξίδι. Την αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ αποτελούσαν η ΓΓ Αλέκα Παπαρήγα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ και η Δέσποινα Μάρκου, συνεργάτης του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η επίσκεψη στην Κούβα έγινε το διάστημα 16-18 Αυγούστου και κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κούβας.

Η επίσκεψη στη Βενεζουέλα έλαβε χώρα το διάστημα 18-23 Αυγούστου και στη διάρκειά της έγιναν σειρά συναντήσεων και επισκέψεων.

Συγκεκριμένα, έγινε συνάντηση με την ηγεσία του ΚΚ Βενεζουέλας με επικεφαλής τον ΓΓ του Κόμματος Οσκαρ Φιγκέρα. Επίσης, έγιναν συναντήσεις με στελέχη και τοπικές Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚ, καθώς και με στελέχη του κόμματος «Κόμμα της 5ης Δημοκρατίας» του Προέδρου Τσάβες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Βενεζουέλα η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε τις ακόλουθες συναντήσεις: Με το Ινστιτούτο Γυναικών Βενεζουέλας, με επικεφαλής την πρόεδρό του Μαρία Λεόν. Με το Λαϊκό Συντονιστικό του Καράκας και με επιτροπές της Λαϊκής Εξουσίας σε συνοικίες της πόλης. Επίσης, έγιναν και επισκέψεις σε γειτονιές της πρωτεύουσας της χώρας, όπου προωθούνται τα κοινωνικά προγράμματα της Προεδρίας Τσάβες για τη σίτιση, την υγεία, την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, της εγκληματικότητας, το σχέδιο Μερκάλ, όπως και σε μπολιβαριανό σχολείο και σε παιδικούς σταθμούς.

Εγινε επίσκεψη στην πόλη-λιμάνι Πόρτο Παλέγιο της πολιτείας Καράμπομπο και σε εργοστάσιο χαρτοποιίας που ανακαταλήφθηκε από τους εργάτες. Εγινε μετάβαση αεροπορικώς στην πολιτεία Τροχίγιο στην Κορδελιέρα των Ανδεων και επίσκεψη σε 2 δήμους, όπου εκλέχτηκαν κομμουνιστές δήμαρχοι και δόθηκε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ στην πόλη Βαλέρα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συμμετείχε και έκανε ομιλία σε ημερίδα του ΚΚ Βενεζουέλας, που έγινε στο Καράκας, με θέμα τις τοπικές εκλογές, με τη συμμετοχή όλων των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και δημάρχων με την υποστήριξη του ΚΚ Βενεζουέλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ