Παρασκευή 2 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Απαξιώνεται η Διεύθυνση Μηχανολογικού

Η επισκευή των απορριμματοφόρων ανατίθεται σε ιδιωτική εταιρία

Στην απαξίωση της Διεύθυνσης Μηχανολογικού, αλλά και στην παραπέρα επιβάρυνση της τσέπης των δημοτών, προχωρά η Δημοτική Αρχή Αθήνας, με την απόφασή της να αναθέσει την επισκευή και συντήρηση των απορριμματοφόρων του Δήμου, σε ιδιωτική εταιρία.

Η απόφαση αυτή θα στοιχίσει στο Δήμο 1,062 δισ. δραχμές, όταν η δουλιά, που ανατίθεται στην εταιρία, μπορεί κάλλιστα να γίνει από τη Διεύθυνση Μηχανολογικού. Παράλληλα, στην «καλύτερη» περίπτωση, θα στερήσει τα χρήματα αυτά από υπηρεσίες προς τους δημότες, ενώ, στη χειρότερη, αυτοί θα κληθούν να τα πληρώσουν με την επιβολή πρόσθετης φορολογίας.

Με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάθεση της επισκευής και συντήρησης των απορριμματοφόρων, για πέντε χρόνια, σε ιδιωτική εταιρία συντάχθηκαν, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όλες οι παρατάξεις, εκτός από τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα». Ο επικεφαλής της, Λεων. Αυδής, χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση, με συνέπειες στο μέλλον των υπηρεσιών του Δήμου.

Το απαράδεκτο μιας τέτοιας απόφασης ενισχύεται, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Διεύθυνση Μηχανολογικού είναι μια υπηρεσία με πολλές δυνατότητες, κτιριακή υποδομή και προσωπικό, η οποία όμως - προφανώς εσκεμμένα - αν όχι απαξιώνεται, τουλάχιστον δεν αξιοποιείται. «Πρόκειται - σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης» σχολιάζοντας την απόφαση - για μια τροποποίηση της λειτουργίας του Δήμου».

Αναφερόμενος σε αυτή καθεαυτή την απόφαση ανάθεσης της επισκευής και συντήρησης των απορριμματοφόρων σε ιδιωτική εταιρία, ο Λεων. Αυδής υπογράμμισε πως αυτή θα στοιχίσει ουσιαστικά στον Δήμο όσο και η αγορά των απορριμματοφόρων. Πως το διάστημα της ανάθεσης, τα απορριμματοφόρα θα έχουν τις λιγότερες φθορές, καθώς αγοράστηκαν πρόσφατα. Πως στις απαιτήσεις της επισκευής και συντήρησης θα μπορούσε να αντεπεξέλθει η Διεύθυνση Μηχανολογικού, η οποία και πολλές δυνατότητες έχει και δαπανηρή είναι.

Αντί, λοιπόν, να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της εν λόγω υπηρεσίας - όπως παρατήρησε ο Λεων. Αυδής - αυτή απαξιώνεται, όπως και το προσωπικό της, 140 εργαζόμενοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας (2014-01-17 00:00:00.0)
Ιδιωτικοποιεί τη διαχείριση αδρανών υλικών (2008-09-19 00:00:00.0)
Τραγικές οι συνθήκες εργασίας (1998-01-31 00:00:00.0)
Αίθουσες αντάξιες της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης... (1997-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ