Παρασκευή 2 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα του προσωπικού

Συναντήθηκαν χτες ο Ορ. Κολοζώφ και ο Γ. Νάκης με αντιπροσωπεία των εργαζομένων

Τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας συζήτησαν χτες στον Περισσό οι εκπρόσωποί τους με τον Ορέστη Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος και τον Γιάννη Νάκη, μέλος της ΚΕ. Στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΠΟΑΣΥ Δ. Κυριαζίδης και Κ. Βουδούρης και ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Λιμενικού Σώματος Α. Μαυρόπουλος.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν τη στήριξη του ΚΚΕ, ώστε απ' τις μισθολογικές προαγωγές που θα προωθηθούν στη Βουλή να μην εξαιρεθεί η συντριπτική πλειοψηφία των χαμηλόβαθμων υπαλλήλων, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση. Εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εξέλιξη της δημιουργούμενης «δημοτικής αστυνομίας» για τις αστυνομικές ιδιότητες που της αποδίδονται και τον τρόπο που αυτή συγκροτείται. Εθεσαν το ζήτημα της οικονομικής στήριξης των δόκιμων αστυφυλάκων που κάνουν πρακτική εκπαίδευση και ζήτησαν την οικονομική ενίσχυση του εισοδήματός τους κατά τη διάρκεια της πρακτικής εκπαίδευσης. Τόνισαν την εντατικοποίηση της δουλιάς και του ωραρίου των αστυνομικών, τη στρατιωτικοποίηση και την αυταρχική συμπεριφορά στο αστυνομικό προσωπικό και ιδιαίτερα στο χώρο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΜΑΤ).

Ο εκπρόσωπος των λιμενικών υπαλλήλων στάθηκε ιδιαίτερα στην τεράστια έλλειψη προσωπικού στο Λ.Σ. και στην ανάγκη το Σώμα να στραφεί περισσότερο στην παραγωγή έργου προσφοράς στον πολίτη.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Ορέστης Κολοζώφ εξέφρασε τη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα που τέθηκαν. Στην κατεύθυνση αυτή το ΚΚΕ θα προωθήσει συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις. Τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με τη στρατιωτικοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας και τη χρησιμοποίησή τους ως κατασταλτικού μηχανισμού κατά του λαϊκού κινήματος, επισημαίνοντας τον εντεινόμενο αυταρχισμό σε βάρος των αντιπολεμικών κινητοποιήσεων του λαού μας.

Τέλος, ο Ορ. Κολοζώφ σημείωσε την αντίθεση του ΚΚΕ στη δημιουργία δημοτικής αστυνομίας σαν συμπληρωματικού κατασταλτικού μηχανισμού στους δήμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ