Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ρατσιστικές επιλογές

Πολύ ψηλός για ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας

Ενας υποψήφιος για μια κενή θέση ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας απορρίφθηκε εξαιτίας του ύψους του! Ο Μπεν Σάρτζεαντ - Τόμσον, που είναι 2 μέτρα και 8 εκατοστά, ήταν πολύ πιο ικανός από τους υπόλοιπους που ενδιαφέρονταν για τη θέση. Ομως η ιατρική του εξέταση έκανε την Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας της Βρετανίας να το ξανασκεφτεί. Ηταν τόσο ψηλός που ξεπερνούσε το διάγραμμα ύψους του γιατρού!

Τον έστειλαν στο σταθμό της Υπηρεσίας στο Σουάνγουικ, στο Χάμπσαϊρ. Μετά από έλεγχο, η εταιρία τον πληροφόρησε ότι θα ήταν πολύ «επικίνδυνο» για αυτόν να στριμώξει τα μακριά του πόδια κάτω από τα γραφεία. Ο 23χρονος Μπεν πρότεινε αλλαγές, όπως ένα ειδικό κάθισμα, ή τροποποίηση των γραφείων, που όμως θεωρήθηκαν μη πρακτικές. Μετά από λίγες μέρες έλαβε ένα e-mail που τον ενημέρωνε ότι η προσφορά εργασίας του αποσυρόταν λόγω του ύψους του.

Ο Μπεν, κινήθηκε δικαστικά με την κατηγορία του έμμεσου σεξισμού, αφού μόνο ένας άντρας θα μπορούσε να φτάσει αυτό το ύψος. Στην ακρόαση δήλωσε ότι πραγματικά ανυπομονούσε για τη δουλιά των ονείρων του. «Ηθελα να γίνω ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας από όταν ήμουν 13 ή 14», είπε. Ο Τζον Ρόμπερτς, ο γιατρός της Υπηρεσίας που έκανε την εξέταση, είπε: «Κάνοντας την εξέταση κατάλαβα ότι ο Μπεν είναι πάρα πολύ ψηλός. Για την ακρίβεια, είναι τόσο ψηλός που ξεπερνούσε το δείκτη ύψους και ήταν αδύνατον να τον μετρήσω. Σε όλη μου την καριέρα, ο Μπεν είναι ο πιο ψηλός άνθρωπος που έχω δει. Η ανησυχία μου ήταν ότι δε θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό της Υπηρεσίας». Ειπώθηκε στο δικαστήριο ότι σε μακροχρόνια χρήση των γραφείων, ο Μπεν θα μπορούσε να υποφέρει από αρθριτικά και κυκλοφορικά προβλήματα. Πάντως η εταιρία αποφάσισε να φτιάξει προσαρμόσιμο εξοπλισμό για άτομα με μεγάλο ύψος, αλλά θα είναι έτοιμος το 2012.

Ενώ το δικαστήριο συνεχίζεται, ο Μπεν δέχτηκε την προσφορά εργασίας του ελεγκτή και δουλεύει πλέον για την Eurocontrol του Λουξεμβούργου.


Ζ.Γ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ