Τετάρτη 31 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να μπει φραγμός στις ιδιωτικοποιήσεις των αερομεταφορών

Από την ΥΠΑ στα Σπάτα αρχίζουν σήμερα οι περιοδείες στελεχών του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλιάς. Ευρεία σύσκεψη με εργαζόμενους του κλάδου στις 7 Σεπτέμβρη

Σειρά περιοδειών στους χώρους δουλιάς, στο νευραλγικό τομέα των αερομεταφορών, έχουν προγραμματίσει τα στελέχη του ΠΑΜΕ, ενόψει και της ευρείας σύσκεψης που συγκαλεί η Γραμματεία Αθήνας, στις 7 Σεπτέμβρη 2005.

Στη σύσκεψη αυτή, με σύνθημα «όχι στις αερομεταφορές - εμπόρευμα» και κεντρικό στόχο την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων, προκειμένου να μπει φραγμός σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση στον κλάδο των αερομεταφορών, καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ αρχίζουν από σήμερα τις περιοδείες τους στους χώρους δουλιάς, με απαρχή την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), στο αεροδρόμιο Σπάτων.

Να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που εγγυάται την προάσπιση του χώρου των αερομεταφορών, αλλά και των εργασιακών σχέσεων, καλεί τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση - ΥΠΑ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γενική γραμματεία της παράταξης, επαναδιατυπώνονται οι θέσεις του ΚΚΕ για τις αερομεταφορές.

Οι θέσεις αυτές, τις οποίες επανέλαβε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συνάντηση που είχε την περασμένη βδομάδα με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), είναι οι εξής:

  • Οι Αερομεταφορές να ανήκουν σε Ενιαίο φορέα Μεταφορών του Δημοσίου (αποκλειστικά κρατική περιουσία), με αναβαθμισμένες ασφαλείς και φτηνές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Να γίνουν λαϊκή περιουσία.
  • Η ΥΠΑ να είναι ενιαία και δημόσια υπηρεσία με όλες τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το έργο που περιγράφεται στον ιδρυτικό της νόμο(714) και τον οργανισμό λειτουργίας της με όλα τα πολιτικά αεροδρόμια κρατικά συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος το οποίο πρέπει να ενταχθεί στη δύναμη της ΥΠΑ.
  • Λέμε ΟΧΙ στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης που με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Συνασπισμού, προωθούν το διαχωρισμό των ΥΠΑ των κρατών - μελών σε επιτελικό και επιχειρησιακό τομέα ώστε να διευκολύνεται η αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση των αερολιμένων και της αεροναυτιλίας και η εκχώρησή τους στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η ΕΣΚ τονίζει ότι με τη σύμπραξη των παρατάξεων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, σημαντικοί τομείς δραστηριότητας της δημόσιας ΥΠΑ έχουν ήδη εκχωρηθεί σε ιδιώτες, όπως είναι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), η διερεύνηση των ατυχημάτων, η χορήγηση πτυχίων και αδειών κάθε ειδικότητας κ.ά.

Τέλος, η ΕΣΚ χαρακτηρίζει «θεατρική» την πρόσφατη αποχώρηση της ΔΑΚΕ από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΣΥΠΑ, επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο «συμπράττει με την κυβέρνηση και τη διοίκηση» για την εκχώρηση και άλλων αρμοδιοτήτων της ΥΠΑ σε ιδιώτες και συγκεκριμένα «κλείνει τα μάτια» για τη δίωξη κρατικών λειτουργών και την αντικατάστασή τους από «συμβούλους» αρεστούς στην κυβέρνηση και στις αεροπορικές εταιρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ