Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΟΜΙΛΟΙ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Αρχίζουν τα δύσκολα

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπαίνουν στη μάχη της Ευρώπης διεκδικώντας μια θέση στους 16 του θεσμού. Ισχυρές ομάδες στο δρόμο τους

Η ώρα της Ευρώπης έφτασε για τους δυο εκπροσώπους μας, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Την άλλη Τρίτη οι «κόκκινοι» θ' αντιμετωπίσουν, στο δρόμο προς τη διάκριση, στο στάδιο Καραϊσκάκη, τη Ρόζενμποργκ. Μια μέρα αργότερα θα είναι η σειρά του «τριφυλλιού» στην πρεμιέρα του με αντίπαλο την ιταλική Ουντινέζε στο Φρίουλι.

Αναμφίβολα η κλήρωση για τις δυο ομάδες είναι δύσκολη, όμως σε αυτό το επίπεδο λίγο-πολύ όλες είναι σε υψηλό επίπεδο. Σίγουρα έχουν τις δυνατότητες να διεκδικήσουν μια από τις δυο προνομιούχες θέσεις που θα τους οδηγήσουν στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ας δούμε όμως αναλυτικά τους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων ξεκινώντας από τον όμιλο του πρωταθλητή Ολυμπιακού.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Τα λόγια περιττεύουν...

Τι να πει κανείς για την πολυνίκη (9 κατακτήσεις) του θεσμού; Η ομάδα-θρύλος σίγουρα τα δυο τελευταία χρόνια δε βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, όμως ποτέ δεν έπαψε να είναι φόβητρο. Η «βασίλισσα» έχασε φέτος τους Λουίς Φίγκο, Μάικλ Οουεν, Σάμουελ, Σολάρι. Αυτό πάντως δε σημαίνει ότι αποδυναμώθηκε. Στο δυναμικό της εντάχθηκαν ο Ρομπίνιο από τη Σάντος, νέο αστέρι του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, καθώς και οι Μπαπτίστα, Ντιόγκο. Μην ξεχνάμε βέβαια και τους Ζιντάν, Ρομπέρτο Κάρλος, Μπέκαμ, Ρονάλντο, Ραούλ, Κασίγιας, που αποτελούν ένα εξαιρετικό σύνολο.

Ροναλντίνιο και Ρονάλντο με τη φανέλα Μπαρτσελόνα και Ρεάλ αντίστοιχα θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά οι φίλοι ΠΑΟ και Ολυμπιακού

Eurokinissi

Ροναλντίνιο και Ρονάλντο με τη φανέλα Μπαρτσελόνα και Ρεάλ αντίστοιχα θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά οι φίλοι ΠΑΟ και Ολυμπιακού
Οι Μαδριλένοι με προπονητή τον Βαντερλέι Λουξεμπούργκο, ένα στοχαστή του αθλήματος, είναι το λογικό φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

ΛΙΟΝ: Το στοίχημα του Ουγιέ

Η εποχή του Πολ Λεγκουέν, που οδήγησε την ομάδα σε 4 συνεχόμενους τίτλους, τελείωσε και ο αντικαταστάτης του, γνωστός μας από τη θητεία του στη Λίβερπουλ, Ζαράρ Ουγιέ, καλείται να τη διατηρήσει εξίσου ψηλά. Την απουσία του Μικαέλ Εσιέν, που μεταγράφηκε στην Τσέλσι με το αστρονομικό ποσό των 38 εκατ. ευρώ, αναμένεται να καλύψει ο διεθνής Γάλλος Μπενουά Μπεντρετί. Ηγέτης παραμένει ο Μπερναμπουκάνο, ενώ στην επίθεση ξεχωρίζει ο Τζον Κάριου. Θα παλέψει με τον Ολυμπιακό λογικά για τη δεύτερη θέση.

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Ο αδύναμος κρίκος

Η μόνιμη πρωταθλήτρια Νορβηγίας τα 14 τελευταία χρόνια στηρίζεται στην ομοιογένειά της. Το «όπλο» αυτό όμως φαίνεται να έχει φθαρεί αφού αρκετοί από τους πρωταγωνιστές των τελευταίων χρόνων είναι στη δύση της καριέρας τους (Στένσας, Μπράντμπακ, Βίσνες). Στα συν για την ομάδα του Πειραιά το γεγονός ότι ο Τροντ Σόλιντ γνωρίζει την ομάδα πολύ καλά από τη θητεία του σε αυτήν. Από το υπάρχον έμψυχο υλικό ξεχωρίζουν ο αμυντικός Μικαέλ Ντορσίν, ο διεθνής Φινλανδός Μίκα Κόπινεν και ο ηγέτης Βιμ Γιόνσεν. Προπονητής ο Περ Χούγκμο.

Αναμφίβολα δύσκολο θα είναι και το έργο του Παναθηναϊκού. Ας δούμε τις τρεις ομάδες που θ' αντιμετωπίσει:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Το μεγάλο φαβορί

Εξι χρόνια στο ισπανικό πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη η Μπάρτσα βάδιζε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Μέχρι που ήρθε ο Φρανκ Ράικαρντ και την αναμόρφωσε. Οι Καταλανοί στη σεζόν που τέλειωσε έκαναν περίπατο στην Πρεμιέρα Ντιβιζόν και έδειξαν να διαθέτουν μια εξαιρετική ομάδα. Το καλοκαίρι δεν πρωταγωνίστησε στις μεταγραφές καθώς απέκτησε μόνο τον Μαρκ Φαν Μπόμελ και τον Σαντιάγκο Εθκέρο. Δεν είχε ανάγκη όμως από άλλες αγορές αφού έχει στις τάξεις της μεγάλους άσους: Πρώτος ο σούπερ Ροναλντίνιο αλλά και οι Ετό, Πουγιόλ, Ντέκο, Ζιουλί, Λάρσον, Γκάμπρι, Εντμίλσον. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν την αρμάδα του Ράικαρντ πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: Πάντα υπολογίσιμη

Τόσο ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι όσο και ο Τροντ Σόλιντ γνωρίζουν το δύσκολο έργο των ομάδων τους

Eurokinissi

Τόσο ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι όσο και ο Τροντ Σόλιντ γνωρίζουν το δύσκολο έργο των ομάδων τους
Μπορεί να μη θυμίζει την ομάδα που πριν από δυο χρόνια κατέκτησε το Πρωτάθλημα Γερμανίας, δεν παύει όμως να είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος. Η παραχώρηση αρκετών παικτών την αποδυνάμωσε σημαντικά, με αποτέλεσμα πέρυσι να καταφέρει με δυσκολία να τερματίσει στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλο ατού της είναι η επιθετική γραμμή που απαρτίζεται από τους Μίροσλαβ Κλόζε και Ιβαν Κλάσνιτς, ένα από τα πλέον παραγωγικά δίδυμα στην Μπουντεσλίγκα. Ομάδα απρόβλεπτη, λογικά θα δώσει μάχη με τον ΠΑΟ για τη δεύτερη θέση. Προπονητής ο Τόμας Σάαφ.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Σε ανοδική πορεία

Μετά από μέτρια παρουσία τα περασμένα χρόνια στο καμπιονάτο έκανε την υπέρβαση και βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της σε όμιλο του θεσμού. Στον πάγκο βρίσκεται ο εκκεντρικός αλλά ταλαντούχος Σέρσε Κόσμι, που μετά από πετυχημένη καριέρα στην Περούτζια ήρθε στο Φρίουλι. Η Ούντινε δεν έχει στις τάξεις της μεγάλα ονόματα αλλά παρουσιάζεται δυνατή στην επίθεση με την παρουσία των Ιακίντα και Ντιμικέλε. Απώλεια η παραχώρηση του Γιανκουλόφσκι στη Μίλαν. Σημαντική ενίσχυση από τον έμπειρο αμυντικό Καντελά που ήρθε από την Μπόλτον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ