Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στρατηγική της η εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών

Η εξυπηρέτηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αποτελεί μονομερή στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης. Χτες, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός, (ξανα)είδε το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σ. Κόκκαλη, και τον ομόλογό του στη Λάρισα, Κ. Πηλαδάκη. Με αντικείμενο της συζήτησης τη ...«βελτίωση του ποδοσφαίρου», που βέβαια έχει ταυτιστεί με τη μεγαλύτερη εμπορευματοποίησή του και την ικανοποίηση διαφόρων επιχειρηματικών αιτημάτων.

Για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (και εν γένει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό), η κυβέρνηση αδιαφορεί και αδυνατεί. Για το επαγγελματικό, βρίσκει χρόνο και χρήμα. Ως σήμερα, έχει σειρά μποναμάδων (νομοσχέδια, χαρίσματα χρεών κλπ.) για το μεν, υποσχέσεις για το δε. Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από ένα χρόνο (27/8) ο Γ. Ορφανός, δήλωνε: «Τα θέματα που αφορούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό θα ακολουθήσουν (σ.σ. του νομοσχεδίου για τον επαγγελματικό), με νηφαλιότητα, ηρεμία και ψυχραιμία. Αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης». Ακόμα ακολουθούν...

Οπως είπε ο υφυπουργός, με τον Σ. Κόκκαλη «ξεκινήσαμε από το πιο βασικό, της οργάνωσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου». Και αναφέρθηκε στην επιτροπή, που έχει σχηματιστεί, με διττό ρόλο. Αφ' ενός, να αποτελέσει άλλοθι για τη μη εφαρμογή ακόμα και των κειμένων διατάξεων - κατά των υπόλογων ΠΑΕ - και, αφ' ετέρου, να καταλήξει στα μέτρα που θα επιφέρουν μεγαλύτερη εκμετάλλευση του ποδοσφαίρου (αταλάντευτο στόχο των επιχειρηματιών). Γιατί τσιτάτα όπως «συγκροτημένη πρόταση για τη σωστή ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου», «εκσυγχρονισμός» και «υγιής ανταγωνιστικότητα» είναι απλά διαφορετικές επικεφαλίδες του ίδιου περιεχομένου.

Οσο για το «Στοίχημα»; Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την απόφασή της να διευρύνει τον τζόγο και πως απομένει η οριστικοποίηση των «διαδικαστικών» λεπτομερειών. Ενα από τ' «αγκάθια», είναι το ασυμβίβαστο, που σε υψηλούς τόνους κατάγγελνε - ως αντιπολίτευση - η ΝΔ. Αμφότεροι, απέφυγαν τις λεπτομέρειες (για ένα δευτερεύων ζήτημα, όπως το χαρακτήρισε ο κύριος Κόκκαλης) αλλά προανήγγειλαν ότι σύντομα (μάλλον από την 3η αγωνιστική) θα χρησιμοποιηθούν οι ελληνικές ομάδες.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ανέφερε: «Σύντομα λοιπόν, εκείνοι που παίζουν ήδη στοιχήματα στα ελληνικά πρωταθλήματα, αλλά όχι εκεί που πρέπει, θα παίζουν νόμιμα με την ΟΠΑΠ ΑΕ». Οσο για το ηθικό ασυμβίβαστο, «φήμες» (;) υποστηρίζουν ότι η χρυσή τομή βρέθηκε και είναι η τυπική αποχώρηση του Σ. Κόκκαλη από την «ΙΝΤΡΑΛΟΤ».

Ικανοποιημένος αποχώρησε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λάρισα, που βασικό αίτημα έχει την κατασκευή γηπέδου. Οπως ανέφερε ο υφυπουργός, «η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προχωρήσουν οι διαδικασίες με ταχύτατους ρυθμούς». Ο Κ. Πηλαδάκης μάλιστα δεν έκρυψε την ευχάριστη έκπληξη του «για την ταχύτητα με την οποία ενεργεί η ΓΓΑ»... Και πρόσθεσε ότι απομένουν τα τελευταία βήματα για τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ