Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΕΘ 2005 - ΠΑΜΕ
ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Πολύτιμη ανταλλαγή εμπειρίας

Διοργανώνεται με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο των δράσεων του ΠΑΜΕ για την ανάπτυξη των σχέσεων με τα βαλκανικά συνδικάτα και το συντονισμό της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στην πολιτική έντασης της εκμετάλλευσης, την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθεί συνδικαλιστική συνάντηση με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από τη Σερβία, την Αλβανία και τη Βουλγαρία. Η συνάντηση θα γίνει στις 10 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν: Από την Αλβανία ο Αλέξι Γιανάκι, συνδικαλιστής εργάτης - οικοδόμος, από τη Σερβία ο Λιουμπίζα Βούζαζιτς, συνδικαλιστής, μέλος της διοίκησης της εργατικής οργάνωσης FIDELINKI και από τη Βουλγαρία ο Ερμακ Ντίμοβ, γενικός γραμματέας της συνδικαλιστικής οργάνωσης «OCCOB», συνοδευόμενος από ακόμη 3 συνδικαλιστικά στελέχη. Από το ΠΑΜΕ θα συμμετέχουν συνδικαλιστικά στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας και από τους κλάδους των Εμφιαλωμένων Ποτών, των Καπνεργατών και των Κλωστοϋφαντουργών.

Η συνάντηση γίνεται στα πλαίσια των επαφών για την προετοιμασία της διάσκεψης που προγραμματίζεται για το επόμενο διάστημα, με τη συμμετοχή όλων των βαλκανικών συνδικάτων που δρουν ταξικά προσανατολισμένα ενάντια στη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης.

Μέσα από τη συζήτηση αναμένεται να αναδειχτούν οι επιπτώσεις που έχουν προκύψει σε βάρος των εργαζομένων από την πολιτική προσαρμογής στις επιλογές της ΕΕ που ακολουθούν οι κυβερνήσεις της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας ενόψει της ένταξής τους. Ειδικότερα, οι επιπτώσεις από τη σαρωτική πορεία ιδιωτικοποιήσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη και τη διείσδυση του πολυεθνικού κεφαλαίου.

Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια να αποκαλυφθεί η ενορχηστρωμένη επιχείρηση της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) και των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, να μεταλαμπαδεύσουν στο συνδικαλιστικό κίνημα των Βαλκανίων τη λογική της ταξικής συνεργασίας και του κοινωνικού εταιρισμού.

Κόντρα σ' αυτή τη λογική το ΠΑΜΕ παλεύει πολύμορφα, μέσα και από τέτοιες δράσεις, στοχεύοντας στην ανάπτυξη της συνεργασίας του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στην περιοχή, με οδηγό τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ